Toekomstbestendig met Kruitbosch

Onlangs verscheen er een artikel met een terugblik van het Kruitbosch Bike Event in het Tweewieler magazine. Naast een sfeerimpressie en de belangrijkste gebeurtenissen van het Kruitbosch Bike Event een mooie bestempeling van Tweewieler: "toekomstbestendig met Kruitbosch"

Het jaarlijkse Kruitbosch Bike Event in de Fabrique werd ook dit jaar weer goed bezocht: er kwamen in totaal 947 dealers en circa 2.200 andere bezoekers op af. Doel van Kruitbosch is om tijdens het event dealers te inspireren met hun nieuwste collecties, diensten en concepten om samen positief de toekomst tegemoet te zien. Er verandert veel in de fietsenwereld, maar Kruitbosch kan haar dealers genoeg handvatten aanreiken om samen toekomstbestendig te zijn. Dit vertaalde zich in het thema van het event: ‘Create The Future Now’.

Kruitbosch kreeg in de feedback na het event veel positieve reactie: ‘Fijne sfeer’, ‘Inspirerend’ en ‘Duidelijk Kruitbosch’. In De Fabrique werden de producten van de diverse leveranciers naast de fietsen en accessoires van Cortina en Alpina gepresenteerd. Bij Cortina viel op dat er niet langer wordt gesproken over Cortina Ecomo, maar dat de Cortina collectie nu de gehele collectie van normale fietsen, e-bikes en ook Cortina Bike Fashion Accessoires bevat. De naam Ecomo wordt binnen de collectie e-bikes alleen nog gehanteerd als systeemnaam.

Dealers werden tijdens het event ook geïnspireerd hoe ze het beste een Cortina fiets of de Cortina Bike Fashion Accessoires kunnen presenteren op de winkelvloer. Alle nieuwe Cortina winkelpresentaties zijn van degelijk hout gemaakt en afgewerkt met mooie metalen hoekdetails. Het herkenbare C-logo van Cortina komt terug in de materialen en zorgt voor een snelle merkherkenning bij de klant. De flexibele fietspresentaties maken het mogelijk 1 tot 4 modellen te presenteren, en door gebruik te maken van unieke lifestyle afbeeldingen, wordt er direct een Cortina sfeer gecreëerd. Geïnspireerd door de fashion en lifestyle werelden, worden de Cortina Bike Fashion Accessoires niet in de wand, maar op de fiets of in een presentatiemeubel ernaast gepresenteerd. Er zijn een kubus, een kast en een toonbankdisplay ontwikkeld die goed matchen met de fietspresentaties!

Alpina kids en Brooks Collectie

In de alpina wereld waren weer veel hippe kinderfietsen te bewonderen. Kruitbosch vindt het belangrijk dat de fietsretailers de groep kinderen niet vergeten in de winkel. Een miniatuur van de bekende Cortina Transportfiets kan prima in de etalage worden gepresenteerd met een Alpina Cargo. In de collectie van Brooks waren behoorlijk wat nieuwe items te zien. Een van de eyecatchers is de nieuwe Cambium Rubber bar tape. Naast traditioneel naturel en zwart, wordt de bar tape nu ook aangeboden in de nieuwe kleuren geel, wit, rood, groen en blauw. Verder introduceert Brooks voor het eerst twee helmen onder eigen Brooks label, de Island en de Harrier. De zadellijn Cambium carbon C13 wordt uitgebreid naar drie breedtes. Elke breedte heeft de optie voor een uitsparing, waardoor de C13-serie bereikbaar wordt voor een grotere doelgroep.

Yepp (Thule) wint Kruitbosch Leveranciers Award 2016

Ook de tijdens het Kruitbosch Bike Event uitgereikte leveranciers award 2016 stond in het teken van ‘Create The Future Now!’. Tijdens de drie beursdagen bracht de undercover jury een bezoek aan alle leveranciers met een stand op het Bike Event. Zij beoordeelden de verschillende leveranciers op mate van innovativiteit, originaliteit, marktgerichtheid en klantgerichtheid. Daarnaast werd gekeken hoe het thema van het Kruitbosch Bike Event in de producten en de stand naar voren werd gebracht. BoBike, Abus en YEPP werden genomineerd, waarna YEPP (Part of Thule Group) uitgekozen werd tot winnaar van de leveranciers award 2016. YEPP heeft dit jaar het thema ‘Create the Future Now’ als beste terug laten komen in de stand. Ook laat YEPP met de nieuwe Nexxt zitjes een hoge mate van innovatiekracht zien. Het team van YEPP ging naar huis met de felbegeerde leveranciers award, een heerlijke fles champagne, een prachtige bos bloemen en natuurlijk eeuwige roem. 

Bron:  Tweewieler | 96e jaargang | nr. 10 | oktober 2016

maandag 7 november 2016