Over Kruitbosch

Wij zijn Kruitbosch, het bedrijf achter de merken Cortina, PENDLR en HelloRider. Elke dag bouwen we met onze merken aan onze droom: Europese steden die leefbaar, bereikbaar en groen zijn omdat mensen zich op een duurzame manier waar A naar B verplaatsen. Dat kan met onze fietsen van Cortina, micromobiliteitsproducten van PENDLR of een leasefiets van HelloRider. Dat doen we niet alleen, want we geloven dat we samen verder komen wanneer we bouwen aan de toekomst. We willen samen vooruit, gericht op de toekomst!

Stel je eens voor... Het is 2040 en je fietst door een Europese stad. Je hoort geen motoren, maar soms het zachte zoemen van een elektrische fiets of step. Daarnaast ruik je bomen, planten en bloemen. De geur van uitlaatgassen is al jaren verdwenen uit de stad. Je ziet ruimte voor fietspaden, grote pleinen en veel groen. Inwoners van de stad kunnen elkaar ontmoeten, zonder op te moeten passen voor auto’s en vrachtwagens, en kinderen hebben de ruimte om zorgeloos buiten te spelen.

Dit is precies de stad waar we bij Kruitbosch elke dag aan willen bouwen. Dat doen we al sinds 1955, toen opa Kruitbosch een lokale grossierderij begon in het centrum van Zwolle. Inmiddels staat de derde generatie van de familie Kruitbosch aan het roer en zijn we uitgegroeid tot een organisatie met internationale ambities. Dagelijks werken we met meer dan 250 medewerkers aan onze merken PENDLR, Cortina en HelloRider, waarmee we actief zijn in Nederland, België en Frankrijk. 

Betrokken

Met elkaar

We hebben oog voor de wereld om ons heen en gaan voor gezamenlijk resultaat. Samen met collega’s, partners en andere betrokkenen willen we bouwen aan duurzame relaties voor de lange termijn.

Ondernemend

Met impact

Ondernemerschap zit in ons DNA. We dagen onszelf uit om impact te creëren door persoonlijk leiderschap te tonen. We geven talent de ruimte om zich te ontwikkelen en hechten waarde aan persoonlijke groei.

Vooruitstrevend

Met ambitie

We streven continu naar vernieuwing en staan niet stil. Dat blijkt uit alles wat we doen. Van de manier waarop we met elkaar en de omgeving omgaan, onze samenwerkingsverbanden en hoe we business drijven.

Maatschappelijke betrokkenheid

Als familiebedrijf geloven dat we samen verder komen als we bouwen aan onze toekomst. Dat betekent ook dat we het bij Kruitbosch belangrijk vinden om oog te hebben voor de wereld om ons heen. Daarom zijn we partner met twee stichtingen: Red een Kind en Present. Daarnaast werken we samen met de Bike Kitchen, zodat we wetenschappelijk onderwijs over fietsen en steden kunnen verbinden met de praktijk. 

Lees hieronder meer over Red een Kind, Present en de Bike Kitchen.