Een werkdag van logistiek teamleider Sebastiaan

04-08-2023

Bij Kruitbosch rollen er elke dag honderden pakketjes over de band die we versturen naar onze klanten. En dat is een complex logistiek proces, waar veel logistieke medewerkers bij betrokken zijn. Al deze medewerkers worden aangestuurd door de logistieke teamleiders van Kruitbosch. Wat houdt je werk als logistiek teamleider in? We vroegen het onze collega Sebastiaan.

Sebastiaan, hoe ziet een gemiddelde werkdag als logistiek teamleider eruit?

Een dag als teamleider Logistiek bij de groothandel is allesbehalve saai! Elke dag brengt nieuwe uitdagingen en verrassingen met zich mee en dat is precies wat ik zo leuk vind aan mijn werk. Met 3 avonddiensten en 2 dagdiensten per week is geen enkele werkdag hetzelfde.

De ochtend begint met een korte terugblik op de vorige dag en het opstellen van de dagplanning. Rond 13:00 uur verzamelen we met het team voor een dagstart, waar we samen de prestaties van de afgelopen dagen bespreken en de dagplanning delen. Ook kunnen collega's hier hun ideeën en feedback delen, waardoor we als team nog beter kunnen samenwerken.

Op een gemiddelde dag stuur ik zo'n 10 collega's aan aan de inbound kant en maar liefst 40 collega's aan de outbound kant. Dankzij ons flexibele team kunnen we snel bijsturen wanneer dat nodig is. Als het bijvoorbeeld druk is bij goederenontvangst en het aantal bestellingen door slecht weer tegenvalt, kunnen we collega's van taak laten wisselen. Zo blijven we efficiënt en is er altijd genoeg afwisseling in de werkzaamheden. Maar het werk als teamleider gaat verder dan alleen operationele taken en aansturing.

We nemen ook actief deel aan de ontwikkeling van onze collega's. Elke vaste collega heeft een eigen online omgeving waarin ze hun persoonlijke groei kunnen bijhouden. Mijn rol is om deze gesprekken te voeren en ervoor te zorgen dat iedereen zich op zijn eigen tempo kan ontwikkelen. En dat is nog niet alles. Naast al deze taken ben ik ook altijd bereid om een handje mee te helpen waar dat kan.

Wat is het leukste dat je als logistiek teamleider bij Kruitbosch hebt meegemaakt?

Het leukste en meest bijzondere dat ik als teamleider bij Kruitbosch heb meegemaakt, is zonder twijfel de komst van de Autostore. We waren samen met het team betrokken bij dit mooie project, vanaf de allereerste schets op de tekentafel tot de uiteindelijke realisatie. Het heeft anderhalf jaar van inzet, toewijding en teamwork gekost, maar elke dag plukken we nu de vruchten van deze innovatie.

De uitdagingen waren groot, maar dat maakte het juist zo’n gaaf project. Als teamleider voelde ik me trots en verantwoordelijk voor het feit dat we tijdens de verbouwing en interne verhuizing ervoor hebben gezorgd dat alle pakketten nog steeds elke dag netjes werden verzonden. Het gaf een goed gevoel om te weten dat we een cruciale rol speelden in dit proces.

En alsof dat nog niet genoeg was, hebben we daarna samen met onze collega's de volgende stappen gezet om alle processen weer goed neer te zetten. Het is een mooie ervaring om te zien dat ons teamwork zoveel impact had en ik vind het nog steeds mooi om te zien hoe we nu als team efficiënter en effectiever werken.

Kan jij je als logistiek teamleider bij Kruitbosch ook ontwikkelen?

Absoluut! Als teamleider bij Kruitbosch is persoonlijke ontwikkeling zeker een belangrijk aspect. Je kan jezelf op verschillende manieren bij Kruitbosch ontwikkelen. Een goed voorbeeld van de ontwikkelingsmogelijkheden die Kruitbosch biedt, is de online leeromgeving genaamd Studytube. Hier vind je allerlei trainingen waar je aan kunt deelnemen. Het mooie is dat je zelf kunt kiezen welke onderwerpen je aanspreken en waar je meer over wilt leren.

Onlangs heb ik zelf deelgenomen aan een Leantraining, en ik kan je vertellen dat dat echt leerzaam was. Tijdens deze training hebben we geleerd hoe we verspillingen uit ons logistieke proces kunnen elimineren en hoe we een Leanproject kunnen leiden. Dat was erg leerzaam!

Ik vind het super dat Kruitbosch investeert in de groei van haar medewerkers. Als logistiek teamleider krijg ik de kans om mezelf te blijven ontwikkelen en mijn competenties te versterken. Daardoor kan ik als teamleider groeien en mijn team nog beter ondersteunen. Kortom, ik heb echt het gevoel dat mijn ontwikkeling centraal staat en er ruimte is om te groeien.

Zijn jullie nog op zoek naar nieuwe logistieke teamleiders?

Ja, we zijn nog op zoek naar nieuwe collega’s. We zoeken iemand die zowel procesgericht als mensgericht is en die daar een goede balans in kan vinden. We weten dat er altijd ruimte is voor verbetering. Daarom willen we iemand die stevig in zijn of haar schoenen staat en bereid is om actief mee te denken over procesverbeteringen aan zowel de inbound- als outboundkant van ons logistieke proces.

We zoeken een echte teamspeler, omdat samenwerking en betrokkenheid cruciaal zijn voor het succes van ons team. We zoeken iemand die anderen kan motiveren en inspireren en die zorgt voor een positieve sfeer op de werkvloer.

Kortom, we zoeken iemand die streeft naar verbetering en groei en als een echte teamspeler het verschil wil maken. Als jij denkt dat jij de juiste persoon bent voor deze rol, dan kijken we ernaar uit om met jou in gesprek te gaan! Bekijk de vacature hier.

 

Een werkdag van logistiek teamleider Sebastiaan