De afstudeerstage van Emma bij Kruitbosch

16-05-2023

Wist je dat we elk jaar een grote groep stagiairs een stageplek bieden bij Kruitbosch? We vinden het namelijk belangrijk om de werknemers van de toekomst op weg te helpen! Onze stagiairs werken mee met verschillende teams bij Kruitbosch of bijten zich een aantal maanden vast in een vraagstuk over fietsen, onderdelen, accessoires of mobiliteit. We vroegen onze HR-stagiaire Emma hoe het is om bij Kruitbosch stage te lopen. Lees het hier. 

Onze HR-stagiaire Emma

Mijn naam is Emma van den Berg, 21 jaar oud en ik woon in het prachtige dorpje Nieuwleusen. Ik loop sinds begin februari mijn HR-afstudeerstage bij Kruitbosch. Tijdens deze stage doe ik onderzoek naar diversiteit en inclusie binnen de organisatie. Het is een uitdagend onderzoek, maar ik weet zeker dat het mooie resultaten gaat opleveren.

Hoe begon jouw stage bij Kruitbosch?

Toen ik net bij Kruitbosch begon werd ik heel erg warm onthaald door iedereen. De collega’s zijn vriendelijk en hebben interesse in wie ik ben en wat ik bij Kruitbosch kom doen. Ik heb ook niet het gevoel dat mensen me anders behandelen, omdat ik een stagiair ben. Iedereen is gelijkwaardig en dat vind ik wel heel mooi om te zien. Wat mij ook erg geholpen heeft, is dat er heel veel mensen zijn die me willen ondersteunen op welke manier dan ook bij mijn onderzoek. Mijn enquête is erg goed ingevuld en het was geen probleem om mensen te vinden om te interviewen voor mijn onderzoek. Ik heb mijn collega’s van Kruitbosch ervaren als erg behulpzaam en welwillend!

Hoe is het om bij Kruitbosch stage te lopen?

Bij Kruitbosch heb ik daarnaast ook de ruimte om mijn werkweek zelf in te richten. Als team HR hebben we alleen de regel dat we op maandag samen op kantoor zijn, omdat we dan ook de weekstart hebben. Op die manier proberen we echt verbinding met elkaar te houden, door elkaar wekelijks face-to-face te spreken. En als het echt een keer beter uitkomt dat iemand op maandag liever thuiswerkt is dat ook oké, alles is mogelijk in overleg. Verder heb ik twee keer per week fysiotherapie en dat kan helaas niet in de avonduren gepland worden. Dat moet dus onder werktijd. Daar heeft ook nooit iemand moeilijk over gedaan. De uren die ik mis haal ik dan in de avond of op mijn ‘vrije’ dag in. Heel fijn dat de organisatie zo flexibel is en hier rekening mee houdt. Wat ook heel gezellig is, is dat er naast mij nog veel meer stagiaires aan het werk zijn bij Kruitbosch. We hebben samen al een intervisie gehad om elkaar beter te leren kennen en onze stages bij Kruitbosch te evalueren. Het is fijn om te weten dat er meer stagiaires zijn die in hetzelfde schuitje zitten.

Ook stage lopen bij Kruitbosch?

Kortom: ik heb een hele leuke, leerzame afstudeerstage bij Kruitbosch en de tijd vliegt voorbij. Het voelt alsof ik nog maar net begonnen ben, maar ik zit dichter bij het einde van mijn stage dan bij het begin. Je weet wat ze zeggen: time flies when you’re having fun! Ik ga nu weer verder met de laatste loodjes van mijn onderzoek en wie weet ben jij in september wel degene die mijn plek op de HR-afdeling overneemt. Daar zal je zeker geen spijt van krijgen! Bekijk hier de stage-opdrachten van dit moment in Nederland. We hebben ook een vacature voor een stage in België, die kan je hier vinden.  

 

De afstudeerstage van Emma bij Kruitbosch