Stichting Present

‘Noaberschap’: dat is hoe we hier in het oosten de plicht noemen om voor de buren in je agrarische gemeenschap te zorgen. Een mooie gedachte die we graag nastreven, al dan niet in een modern jasje. Om die reden is Kruitbosch maatschappelijk partner van Stichting Present in Zwolle. Present bemiddelt tussen vrijwilligers en mensen met een onvoldoende sociaal netwerk, gezondheid of geld. De stichting organiseert zo’n 300 projecten per jaar. Het doel? Verbondenheid creëren tussen verschillende groepen in de samenleving. Naar elkaar omkijken moet vanzelfsprekender worden, vindt Present. Wij zijn het daar helemaal mee eens.  

Hulp in zorghuis

Ons partnerschap met Stichting Present houdt in dat wij hen financieel steunen. Maar ook op een ander gebied zijn we er voor de stichting: medewerkers van Kruitbosch zetten zich vrijwillig in voor de verschillende Zwolse projecten. Zo helpen medewerkers van Kruitbosch regelmatig met activiteiten in zorghuis Theodora Vos de Wael, waar 34 mensen met dementie wonen. We helpen met uitstapjes, maken lekker eten, doen klusjes en spelletjes, of ‘zijn’ er gewoon, voor een gezellig praatje. Op die manier krijgen de mensen met dementie extra hulp of aandacht.

Bingomiddag in De Riethorst

Nog een project dat we deden in samenwerking met Stichting Present, is een bingomiddag in woonzorgcentrum De Riethorst. De grote wens van deze organisatie was om een bingo te organiseren met leuke prijsjes en wat lekkers. Maar als alle deelnemers een vorm van dementie hebben, is extra hulp meer dan welkom. De medewerkers van Kruitbosch hebben daarom een leuke middag verzorgd, waardoor de bewoners volop aandacht kregen en een heerlijke dag hebben beleefd.