Record omzet voor Kruitbosch in 2017

29-01-2018

Een enorme groei in Cortina e-bikes, kinderfietsmerk Alpina dat wederom marktleider in Nederland is en een hoge waardering van dealers; Kruitbosch kijkt terug op een zeer succesvol 2017. Het Zwolse familiebedrijf met ruim 60 jaar ervaring in de fietsbranche voert een consistente strategie waarin innovatie en nauwe samenwerking met de dealer centraal staan. Dit resulteerde in een record omzet van 87 mio euro in 2017.

Grootste groei in e-bikes

De sterk verbeterde Cortina e-bike collectie is enthousiast ontvangen bij dealers én consumenten. Directeur Chris Kruitbosch: “We richten ons op jongeren, forenzen en ouders met jonge kinderen. Cortina is het eerste merk dat e-bikes speciaal voor deze jonge doelgroep ontwikkelde. Met als resultaat dat we de grootste stijger in e-bikes in de branche zijn.”

Win-win met de dealer

Kruitbosch werd door dealers hoog gewaardeerd, vooral als het gaat om het complete assortiment van de groothandel en de juiste en snelle levering. De bestelmomenten zijn in 2017 verruimd terwijl de bezorgtijd en leverbetrouwbaarheid gelijk is gebleven. Cortina kreeg een mooi rapportcijfer in het jaarlijkse BOVAG-onderzoek, een groei van een 7.1 naar een 7.3.

Kruitbosch gelooft in de kracht van de dealer en wil zo een win-win situatie creëren. In het sportsegment heeft Kruitbosch het afgelopen jaar daarnaast een aantal mooie nieuwe sportmerken toegevoegd, waaronder Novatec en FLR.

Meest gezochte fietsmerk

Dat de consument Cortina ook goed weet te vinden, bevestigen de scores op het gebied van social media en Google-zoekvolume. Cortina is het meest gezochte fietsmerk in Nederland. Ook wordt er over Cortina het meest positief van alle fietsmerken gecommuniceerd op social media.

Ambitie voor 2018

In 2018 zal Kruitbosch de Cortina e-bike collectie uitbreiden, de nieuwe Kruitbosch Portal introduceren met nog meer bestelgemak, verdere internationale stappen zetten en zal de focus blijven liggen op innovatie en een duurzame samenwerking met de dealer. Kruitbosch maakt fietsen bijzonder.