Raad van Commissarissen voor 65-jarig Kruitbosch

02-07-2020

Een volgende stap in de professionalisering van familiebedrijf Kruitbosch is de aanstelling van een Raad van Commissarissen. Kruitbosch kwam eerder dit jaar in het nieuws nadat het een belang had genomen in Hellorider, het onafhankelijke fietsleaseplatform dat zich richt op de grootzakelijke markt van leasefietsen. Ook het jaar 2019 zat al vol dynamiek: naast de mooie mijlpaal dat de 1 miljoenste Cortina fiets van de band rolde, won Kruitbosch een prestigieuze award: de Cortina Common werd uitgeroepen tot ‘Fiets van het Jaar 2019’.

Voorzitter van de Raad van Commissarissen wordt Sylvia Roelofs. Zij is een ervaren bestuurder en toezichthouder met veel ervaring in ICT. Innovatie en digitalisering zijn haar kernaandachtsgebieden. De tweede commissaris Nynke Dalstra brengt veel ervaring mee op het vlak van financiën en bedrijfsvoering. Zij was o.a. CFO van Royal Haskoning DHV. Arnoud Klerkx completeert de RvC en is CDO van agrarische groothandel KRAMP (ook een familiebedrijf) dat actief is in 24 landen. Hij heeft veel ervaring op het gebied van e-business en de digitale transformatie. Met de aanstelling van deze Raad van Commissarissen is er een goede vertegenwoordiging op verschillende aandachtsgebieden.

Eind 2020 zal een van de drie aandeelhouders, Wilco Kruitbosch, terugtreden. De directie blijft ongewijzigd met Chris Kruitbosch als Algemeen Directeur. Afgelopen jaren heeft Kruitbosch een grote groei doorgemaakt en met de aanstelling van de Raad van Commissarissen zet Kruitbosch een belangrijke volgende stap.

Raad van Commissarissen