Minister Harbers bezoekt fietsenfabrikant en -groothandel Kruitbosch

03-03-2022

Tijdens een werkbezoek vandaag aan Zwolle bezocht minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat het Zwolse fietsbedrijf Kruitbosch. Tijdens zijn bezoek ging de minister in gesprek met de directie van Kruitbosch over de rol van fietsen in Zwolle, de infrastructuur op Hessenpoort en de ontwikkelingen op het gebied van internationale mobiliteit.

Kruitbosch, groothandel in fietsonderdelen en accessoires, maar ook fabrikant van fietsenmerken Cortina en Alpina, is een echt Zwols familiebedrijf. Tijdens het werkbezoek van minister Harbers vertellen directeuren Chris Kruitbosch en Sjoerd Scholte over de rijke geschiedenis (67 jaar) van de onderneming en over de ambities van de organisatie. Vervolgens kwamen in een open gesprek meerdere onderwerpen aan bod, zoals duurzaamheid, het stimuleren van forenzen om vaker de fiets te pakken en de toegankelijkheid van het Zwolse bedrijventerrein Hessenpoort.

Na het gesprek kreeg de minister een rondleiding door de logistieke afdeling van Kruitbosch waarvandaan dagelijks 3.000 fietsenwinkels in Nederland, België en Duitsland bevoorraad worden. De minister leek met name geïnteresseerd in de komst van een zogenaamde Autostore die Kruitbosch voor het einde van dit jaar wil plaatsen. Met deze Autostore wordt het mogelijk om automatisch bestellingen voor klanten te verzamelen waardoor Kruitbosch op het gebied van duurzaamheid en efficiëntie een grote slag kan slaan. 

Na het bezoek aan Kruitbosch vervolgde minister Harbers zijn werkbezoek richting Stadshagen, waar hij met Zwolse burgers in gesprek ging over verkeersveiligheid.

 

Minister Harbers bezoekt fietsenfabrikant en -groothandel Kruitbosch