Medewerkers van Kruitbosch bewegen €5.974 bij elkaar voor Red een Kind

23-03-2021

Begin dit jaar daagde Kruitbosch haar medewerkers uit om te bewegen voor Red een Kind. Iedere kilometer die werd gewandeld, hard gelopen of gefietst werd omgezet in €0,20 voor het goede doel. In totaal legden de medewerkers 29.870 af. De rekensom: 29.870 x €0,20. €5.974 euro!

Patrice

Het eerste doel waar de medewerkers van Kruitbosch voor bewogen is de 7 jaar durende sponsoring van Patrice. Met de sponsoring helpt Red een Kind het inkomen van zijn gezien te vergroten. Patrice kan daarnaast meedoen in een kindergroep, waar hij spelenderwijs zijn talenten kan ontdekken en ontwikkelen. Ook leren de kinderen in de kindergroep over kinderrechten en het belang van spelen.

Positive parenting

Met de resterende kilometers zorgden de Kruitbosch medewerkers er voor dat Red een Kind in Malawi trainingen kan geven over kinderrechten. Kinderen leveren daarbij op te komen voor hun rechten; dat ze thuis of op school niet geslagen mogen worden en dat ze het recht hebben om te spelen en naar school te gaan. Daarnaast krijgen ouders in de zelfhulpgroepen trainingen over ‘positive parenting’ waar deze aspecten ook allemaal onderdeel van zijn. Met dit programma bereikt Red een Kind zo'n 3.000 huishoudens en krijgen in totaal zo'n 8.400 kinderen goede voorlichting. 

 

Op de foto Henriët Seinen (Red een Kind) en Johan Compagner (Kruitbosch). Johan fietste 1.351 kilometer en haalde daarmee €270,20 op!

Medewerkers van Kruitbosch bewegen €5.974 bij elkaar voor Red een Kind