Kruitbosch kijkt terug op een succesvol online event op 11 april

12-04-2022

Op maandag 11 april organiseerde Kruitbosch haar derde online event: Spot On – Kruitbosch Parts & Retail Live Update. Net als bij de eerdere edities gebeurde dit snel en to the point. In ongeveer een half uur zag een recordaantal kijkers veel verschillende nieuwe producten voor het voorjaar, alles over fietsveiligheid en andere actuele onderwerpen. De reacties op deze events waren enthousiast, evenals de beoordelingen.

Duurzaamheid

Tijdens het online event vertelde Joyce Oostveen, manager onderdelen en acccessoires, over de beschikbaarheid van materialen en producten de gemoederen bij Kruitbosch heeft beziggehouden. Daarom heeft Kruitbosch hard gezocht naar oplossingen. Het aanbod van alternatieve producten is daarom verbeterd en zichtbaarder gemaakt. Daarnaast heeft Kruitbosch haar groothandel onder de loep genomen. Ook de aankomende tijd zal Kruitbosch daarmee aan de slag gaan. Hierbij spelen maatschappelijke ontwikkelingen een belangrijke rol, zo ook op het gebied van duurzaamheid. Als familiebedrijf is het vanzelfsprekend dat Kruitbosch zich richt op de volgende generaties. Daarom wil Kruitbosch haar negatieve effecten te reduceren, maar ook meer mensen op de fiets krijgen. De fietsenfabrikant en groothandel heeft serieuze ambities op het gebied van duurzaamheid: in 2030 wil het bedrijf CO2-neutraal zijn en eerlijke producten verkopen die bijdragen aan een circulaire economie.

Voorjaarstrends

Liesbeth Scholtus, Category Manager bij Kruitbosch en Jenno van Heck, accountmanager voor Kruitbosch in België, namen de kijkers mee in de nieuwste en meest actuele producten voor het voorjaar. Verschillende kinderzitjes kwamen voorbij tijdens de uitzending. Daarnaast introduceerde Kruitbosch ook verschillende artikelen voor de e-bike fietser, zoals de nieuwe HUD-Y helm van Abus en het Selle Royal ON zadel. Ook was er aandacht voor de sportieve fietser, bijvoorbeeld met de nieuwe stuurlinten van BikeRibbon.

Diefstalpreventie

Naast de introductie van nieuwe producten ging Kruitbosch tijdens de bijeenkomst ook in op de oproep van S.A.F.E. in de media. Guus Wesselink, voorzitter van S.A.F.E. en Guido de Gruijter van Kruitbosch spraken over fietsendiefstal en de preventie daarvan. Verschillende leveranciers hebben campagnes om het tweede slot onder de aandacht te brengen en ook Kruitbosch geeft hier veel aandacht aan. En dat is nodig, want het aantal fietsdiefstallen is vorig jaar weer gestegen. Per jaar worden meer dan 550.000 fietsen en e-bikes gestolen.

Introductie Litelok en PanzerGlass

Daarnaast werden ook nieuwe merken geïntroduceerd, die Kruitbosch aan het assortiment toegevoegd heeft. Litelok is een nieuw merk bij Kruitbosch. De sloten van Litelok zijn gemaakt van stevig materiaal met gepatenteerde technologieën die Boaflexicore® of Boaflexicore Plus gebruiken. Meerdere lagen fietsveiligheidsriemen zijn verbonden met stalen slotbehuizing van ruimtevaartkwaliteit, waardoor flexibele maar extreem sterke fiets- en motorsloten ontstaan. De collectie fietssloten van Litelok bestaat uit drie verschillende lijnen: Go, One en Core.

Ook nieuw in het assortiment van Kruitbosch: PanzerGlass. Dit is een Deens bedrijf fabriceert screenprotectors. Het is een gewoonte om onze smartphones te beschermen tegen krassen, maar steeds vaker zijn ook fietsen uitgerust met afneembare schermen. PanzerGlass speelt hier op in en heeft daarom ook screenprotectors voor fietscomputers en e-bike displays van Bosch, Shimano, Garmin, Wahoo en Yamaha.

Kruitbosch event: 12 & 13 september

Vanwege de Coronapandemie heeft Kruitbosch de afgelopen twee jaar haar events online georganiseerd. Maar daar gaat dit jaar verandering in komen. Op maandag 12 en dinsdag 13 september organiseert Kruitbosch wederom een fysiek event voor haar dealers. Tijdens de live update is dit bekend gemaakt door Sascha van Leeuwen, sales manager bij Kruitbosch. Meer informatie over het fysieke Kruitbosch event volgt snel. Zet 12 & 13 september dus alvast in de agenda!

Heb je de live update gemist? Bekijk de uitzending terug via: https://kruitbosch.webinargeek.com/on-demand-spot-on-kruitbosch-parts-retail-live-update-11-april?cst=nieuwsbrief

 

Kruitbosch kijkt terug op een succesvol online event op 11 april