Kruitbosch in Oeganda

11-12-2017

Kruitbosch is al jarenlang partner van Red een Kind en ondersteunt een project in Oeganda. Red een Kind zet zich in om kinderen een kansrijke toekomst te geven. 

Oeganda1

In 2012 bezochten Wilco Kruitbosch en Chris Kruitbosch een project in Kyegonza wat op dat moment net gestart was. Eind oktober mochten zij opnieuw naar Oeganda samen met Red een Kind en een aantal andere ondernemers. Ze bezochten opnieuw het project in Kyegonza, waar duidelijk te zien was dat de regio zich heeft ontwikkeld en dat ondersteuning vanuit Red een Kind niet meer nodig is.

Oeganda2

Vervolgens zijn ze naar het noorden van Oeganda gevlogen om daar een project te bezoeken in Arivo wat net gestart was. De mensen die ze spraken vertelden vol enthousiasme dat ze weer toekomst zagen, door in groepen van 10-15 mannen of vrouwen samen te werken, te sparen en te leren. Dit doen ze samen met mensen van de partnerorganisatie die zich vol passie inzetten voor een betere toekomst van hun medemens.

Gastvrij

"Wat echt bijzonder is, is om te zien hoe gastvrij Oegandezen zijn. Elke keer werden we warm welkom geheten, gasten krijgen het beste eten en vertrekken niet met lege handen. Je voelt je echt thuis en welkom", aldus Chris Kruitbosch. Oeganda is ook gastvrij voor meer dan een miljoen vluchtelingen uit Zuid-Soedan. Zij krijgen allemaal een stukje grond waarop ze een huisje kunnen bouwen en wat voedsel kunnen verbouwen. Ze mogen blijven tot dat de situatie in hun land weer rustig is.

Mooi

Oeganda is ook een ontzettend mooi land. Het hele jaar is het er rond de 26 graden. Het is een enorm groen en vruchtbaar land. Overal vruchtbomen en een wildpark groter dan de provincie Overijssel. Het was voor Wilco en Chris Kruitbosch een zeer indrukwekkende week met zeer veel ervaringen. Chris Kruitbosch: "Geweldig om te zien dat het werk van Red een Kind echt verschil maakt!"

Oeganda3