KRUITBOSCH GENOMINEERD VOOR DE FAMILIEBEDRIJVEN AWARD 2019!

08-01-2019

Kruitbosch is genomineerd voor de Familiebedrijven Award 2019! Het Zwolse fietsbedrijf werd uit meer dan 500 familiebedrijven geselecteerd. Kruitbosch is in de running voor de titel ‘Familiebedrijf 2019’ met 6 andere succesvolle familiebedrijven die allen werden getoetst op o.a. continuïteit, groei en maatschappelijke betrokkenheid. In april wordt bekend wie de winnaar is.

Kruitbosch is in 1955 opgericht en is uitgegroeid tot een belangrijke speler in de fietsmarkt met de succesvolle merken Cortina (e-bikes en stadsfietsen) en Alpina (kinderfietsen). 2018 was wederom een zeer succesvol jaar. De verkoop van Cortina e-bikes is ten opzichte van het jaar ervoor verdubbeld en met de Cortina stadsfietsen en Alpina kinderfietsen is het bedrijf marktleider op de Nederlandse fietsmarkt. Kruitbosch loopt voorop met haar groothandelactiviteiten en gelooft in een nauwe samenwerking met tweewielerzaken. Talentontwikkeling van medewerkers staat centraal. De afgelopen jaren is Kruitbosch in een flinke groeispurt terecht gekomen. Verwacht wordt dat dit de komende jaren door zal zetten. De nominatie voor de Familiebedrijven Award zien de drie eigenaren - Chris, Martin en Wilco Kruitbosch - als een mooie erkenning. Zij zijn inmiddels de derde generatie van de familie Kruitbosch die het bedrijf leiden.

Kruitbosch genomineerd voor Familiebedrijven Award 2019

Stichting Familie Onderneming werd opgericht in 2012 door ondernemer John Fentener van Vlissingen en heeft als doel om het Nederlandse familiebedrijf te ondersteunen. De Stichting looft jaarlijks de Familiebedrijven Award uit aan een excellerend Nederlands familiebedrijf. De Stichting wordt hierbij ondersteund door KPMG en ABN AMRO. KPMG verzorgt de onafhankelijke selectie van familiebedrijven op basis van acht criteria en de randvoorwaarde dat de onderneming een écht familiebedrijf is (volgens de definitie van de Europese Commissie). Nadat een top is bepaald, kiest de jury het winnende familiebedrijf.