KRUITBOSCH EXCLUSIEF DISTRIBUTEUR VAN PRAXIS WORKS

10-01-2019

We kunnen u met trots mededelen dat Kruitbosch vanaf heden exclusief distributeur is van het sportmerk Praxis Works in de Benelux. Hiermee verstevigt Kruitbosch haar positie als sportpartner voor de Benelux en breidt Kruitbosch het portfolio verder uit naast de onlangs toegevoegde merken als Bike Ribbon, Tubolito en Maxxis.

Praxis Works is een fabrikant van aandrijvingscomponenten uit Santa Cruz, Californië. Het werd in 2007 opgericht door David Earle. Het is de missie van Praxis om uitzonderlijk ontworpen aandrijvingscomponenten te produceren die geweldige prestaties en waarde bieden.

Praxis Works heeft een zeer nauwe band met Dragontech Manufacturing in Taiwan, dat toegang geeft tot exclusieve metaalvormtechnieken met meer dan 50 jaar ervaring. Deze innovatieve productiemethoden in combinatie met het eigen engineeringteam en testfaciliteiten maken Praxis Works tot een nieuwe speler in de fietsindustrie. Een van de meest vooruitstrevende technieken die Praxis Works toepast is het zogenaamde Cold forging proces. Hiermee kan een harder kettingbladtand geproduceerd worden wat resulteert in minder slijtage en verbeterde shifting eigenschappen dan de traditionele CNC-productie techniek. Praxis wordt inmiddels steeds vaker standaard afgemonteerd door bekende fietsmerken zoals Specialized, Giant en vele andere OEM's.

Tijdens de Velofollies presenteren we het gehele Praxis assortiment. Kom ons bezoeken in Hal 4, standnummer 410A en bekijk alvast het volledige assortiment op https://praxiscycles.com/

Wilt u meer informatie of dealer worden? Neemt u dan gerust contact ons op per e-mail naar verkoop@kruitbosch.nl of via +3138-4652888.