Kruitbosch en scholengemeenschap Greijdanus zoeken samenwerking op

04-06-2021

Kruitbosch werkt samen met scholengemeenschap Greijdanus aan de nieuwe keuzemodule 'Fietstechniek'. Een aantal jongeren van het VMBO ging daarom langs bij het pand van Kruitbosch. Ze kregen een gastcollege van Rob Haarman (Product Markt Specialist E-bike bij Kruitbosch) over (elektrische) fietsen en een rondleiding door de werkplaats.

Het was een leerzame dag en de jongeren waren erg geïnteresseerd. “Meneer, hoe haal je de begrenzer eraf?” was een prangende vraag over de elektrische fiets, waarop Haarman breed grijnsde en wijselijk zijn mond hield. Rob Haarman vertelt: "Het is mooi om als Zwols bedrijf een bijdrage te leveren aan deze module. De steden schitteren van jongeren op Cortina’s. De laatste jaren is de technologie op fietsgebied enorm veranderd. Des te belangrijker vinden wij het dat wij als Kruitbosch bijdragen meer jongeren te informeren over technische beroepen. Dit is vaak geen vanzelfsprekende keuze." 

Kruitbosch denkt mee over de ontwikkeling van de keuzemodule en levert de fietsen waaraan de jongeren de komende tijd mogen sleutelen. Ook hebben ze promotiemateriaal geleverd om de fietsenwerkplaats van Greijdanus mooi aan te kleden. Berny Nagelhout (docent Fietstechniek bij Greijdanus) is blij met deze ontwikkeling: "De samenwerking met Kruitbosch is heel waardevol. Op deze manier krijgen de jongeren een goed beeld van hoe mooi het is om met je handen te werken en waar het je kan brengen. Op deze manier leren de leerlingen ook buiten de school en doen ze praktijkervaring op, wat hen helpt bij hun loopbaan oriëntatie."

 

 

Kruitbosch en scholengemeenschap Greijdanus zoeken samenwerking op