Kruitbosch en e-bike-to-go bundelen krachten

16-04-2018

Samen inspelen op explosieve groei in vraag naar zakelijke deel-e-bikes

Amsterdam – Zwolle, 16 april 2018 – Kruitbosch, de producent van het nummer twee fietsmerk van Nederland, Cortina, en e-bike-to-go, de grootste leverancier van ‘deel-e-bikes’ aan bedrijven in Nederland, bundelen hun krachten. Met elkaar gaan zij inspelen op de explosieve groei in de vraag naar deel-e-bikes binnen het bedrijfsleven. Naast het aandeel dat Kruitbosch neemt in e-bike-to-go, ontwikkelen de bedrijven een gezamenlijke propositie, waarbij organisaties volledig worden ontzorgd rond alles wat met ‘bike-management’ te maken heeft. Belangrijk onderdeel van de propositie vormt een nieuwe, gezamenlijk ontwikkelde ‘e-bike-to-go’, specifiek bedoeld voor smart sharing binnen bedrijven.

Aantal klanten verdrievoudigen

Sinds de oprichting van e-bike-to-go in 2015 is e-bike-to-go uitgegroeid tot de grootste leverancier van deel-e-bikes aan het bedrijfsleven in Nederland. Ruim 80 bedrijven, veelal corporates, investeerden de afgelopen drie jaar via e-bike-to-go in deel-e-bikes. Gezamenlijke ambitie is om het totaal aantal klanten van e-bike-to-go binnen een jaar te verdrievoudigen. Jelle Visser, oprichter en CEO e-bike-to-go: “Het delen van huizen, auto’s en andere spullen is de afgelopen jaren steeds meer gemeengoed geworden bij de consument. Diezelfde ontwikkeling zien we nu ook in de zakelijke markt. Daarbij is het voor bedrijven van cruciaal belang dat wij hen volledig kunnen ontzorgen rond alles wat met ‘bike-management’ te maken heeft. We groeien nu zo snel dat we bijna niet aan de vraag kunnen voldoen. In Kruitbosch hebben we een partner gevonden met wie we dit enorme potentieel optimaal kunnen benutten.”

e-bike ten koste van leaseauto

Kruitbosch, een familiebedrijf met een historie van 60 jaar en eigenaar van de succesvolle fietsmerken Cortina en Alpina, richt zich al een aantal jaren succesvol jaar op de ontwikkeling van e-bikes en onderschrijft de groeiende potentie van deel-e-bikes voor de zakelijke markt. Wilco Kruitbosch, Bike Brands Manager bij Kruitbosch: “Deel-e-bikes worden alleen maar interessanter voor bedrijven. Je legt er tientallen kilometers mee af, het is duurzamer, goedkoper én je investeert in de gezondheid van je mensen. Bovendien past het in de hedendaagse verschuiving van bezit naar gebruik. Onze kennis en ervaring op het gebied van fietsen en e-bikes in combinatie met de propositie van e-bike-to-go maakt ons een ijzersterk team.”

Delen met behulp van slimme technologie

Samen hebben Kruitbosch en e-bike-to-go een ‘smart sharing’ propositie ontwikkeld: met behulp van slimme technologie worden bedrijven volledig ontzorgd rond alles wat met ‘bike-management’ te maken heeft. Zo krijgen organisaties, naast levering en onderhoud van e-bikes, ondersteuning bij het stimuleren van het gebruik van de e-bike: via de app kan de werkgever zijn mensen benaderen met een specifieke boodschap of campagne. Dankzij ingebouwde technologie kunnen de e-bikes bovendien op afstand worden getraceerd, gereserveerd en geopend.

High-end e-bike-to-go voor bedrijven

Belangrijk onderdeel van de propositie vormt een volledig nieuwe e-bike die speciaal is ontwikkeld door Cortina en e-bike-to-go voor deelgebruik binnen bedrijven. De e-bike heeft een eenvoudig en strak design en is makkelijk in gebruik, mede dankzij een simpele aan- en uitknop in plaats van een display. Geïntegreerde verlichting, riemaandrijving en een zadel dat wel kan worden versteld maar er niet uit kan, maken de e-bike bovendien vrijwel onverwoestbaar. Jelle Visser: “In deze e-bike is het beste van twee werelden verenigd. Als geen ander weet Kruitbosch wat er leeft in de maatschappij en wat past in de tijd. In combinatie met onze ervaring heeft dat geresulteerd in een high-end e-bike die de propositie richting bedrijven compleet maakt.”