Kruitbosch biedt nieuwe thuiswerkregeling

05-11-2020

Thuiswerken is door de huidige omstandigheden voor veel medewerkers van Kruitbosch het nieuwe normaal geworden. Dit vraagt om veel aanpassingsvermogen van de medewerkers. Onlangs hield Kruitbosch een enquête onder medewerkers om beter inzicht te krijgen hoe medewerkers het thuiswerken ervaren en welke kansen en uitdagingen het thuiswerken hen biedt. Met behulp van deze resultaten introduceert Kruitbosch nu de nieuwe thuiswerkregeling.

Nieuwe kansen

Het coronavirus stelt ons allemaal op de proef, maar biedt ook kansen. Sinds de corona-uitbraak in Nederland werkt iedereen bij Kruitbosch die thuis kan werken zoveel mogelijk thuis. Bij de enquête gaf bijna 60% van de respondenten het hebben van geen of minder reistijd als groot voordeel van het thuiswerken. Zij zijn hierdoor meer flexibel en zien meer mogelijkheden om werk en privé te combineren. Ook geeft bijna 45% aan dat zij thuis productiever werken dan op kantoor. Reden genoeg om als werkgever thuiswerken ook na corona aantrekkelijk te houden.

Vitaal thuiswerken

In de enquête gaf bijna 33% van de respondenten aan dat benodigde middelen om goed thuis te kunnen werken onvoldoende waren. Daarom heeft Kruitbosch besloten de nieuwe thuiswerkregeling, waarvoor de voorbereidingen al gestart waren, versneld te introduceren. Medewerkers met een functie die niet volledig plaatsgebonden is, kunnen via Kruitbosch kantoormeubilair en extra randapparatuur aanvragen om volledig ergonomisch te kunnen werken. Middels een online workshop kunnen zij daarbij persoonlijk advies krijgen op een verantwoordelijke en vooral vitale manier thuis te werken.

Toekomstproof

Thuiswerken biedt ook enorme voordelen op het gebied van klimaat en duurzaamheid. Als iedereen die een dag extra vanuit huis kan werken dat doet, scheelt dat 606 kiloton CO2-uitstoot in Nederland (bron: PWC). Kruitbosch wil aan deze winst voor het milieu meewerken en stimuleert medewerkers ook na corona meer thuis te werken. Zij krijgen daarom ook een vergoeding voor iedere dag die zij thuis werken, met na corona een maximum tot drie dagen per week.