Kruitbosch beweegt voor Red een Kind

22-01-2021

Blue Monday, volgens veel mensen de meest deprimerende dag van het jaar. Dit was niet het geval voor medewerkers van Kruitbosch, groothandel in fietsonderdelen en -accessoires en fabrikant van de bekende fietsmerken Cortina en Alpina. Met een gezamenlijke (digitale) work out was deze dag de aftrap van de challenge om samen €10.000,- bij elkaar te bewegen voor Red een Kind.

Iedere kilometer telt

Door de maatregelen tegen het coronavirus werken Kruitbosch-medewerkers zoveel mogelijk vanuit huis. Fietsen naar het werk of tussendoor verplaatsen naar vergaderruimtes gebeurt daardoor veel minder. Terwijl juist voldoende bewegen zoveel positieve effecten heeft en iedereen in deze coronatijd juist gezond houdt.

Iedere kilometer die de Kruitbosch-medewerker wandelt, hardloopt of fietst wordt geregistreerd met de app WeFitter, beschikbaar gesteld door BuroVitaal. Voor elke afgelegde kilometer doneert Kruitbosch €0,20. Het totaaldoel van 50.000 km levert Red een Kind €10.000,- op. 

Red een Kind

Red een Kind zet zich in voor betere leefomstandigheden voor kwetsbare kinderen, jongeren en gezinnen in het land. Kruitbosch is maatschappelijk partner van de stichting en steunt haar bijzondere projecten. Met de juiste (financiële) steun in de rug kunnen kleine initiatieven zich ontwikkelen tot grote successen in de plaatselijke economie. En daar draagt Kruitbosch graag aan bij.

Patrice

Het eerste doel waar de medewerkers van Kruitbosch voor lopen is de 7 jaar durende sponsoring van Patrice. Patrice is een jongen van 8 uit Rwanda. Hij is de oudste in zijn gezin en woont met zijn ouders en broertje. Zijn ouders zijn boer en verbouwen voedsel op een klein stuk land. De oogst is onvoldoende voor het hele gezin voor een jaar. Daarom werken ze ook als dagloner om hun inkomen aan te vullen. Helaas levert dit weinig op. Als gevolg daarvan heeft het gezin geen medische zorgverzekering en hebben Patrice en zijn broertje geen schoolmaterialen. Het programma helpt het gezin hun inkomen te vergroten. Patrice kan daarnaast meedoen in een kindergroep, waar hij spelenderwijs zijn talenten kan ontdekken en ontwikkelen. Ook leren de kinderen in de kindergroep over kinderrechten en het belang van spelen.