Een werkdag van onze .NET-developer Ellen

03-10-2022

Werken bij Kruitbosch… Dat betekent dat je je bezighoudt met fietsen, onderdelen & accessoires. Toch? Dat is zeker waar, maar wist je dat digitalisering een grote rol bij Kruitbosch speelt? Onze afdeling Digital groeit hard en ziet steeds meer kansen voor de ontwikkeling van huidige en nieuwe systemen. Onze collega Ellen werkt nu bijna een jaar als teamlead van het .NET-team. We vroegen haar wat dat precies is.

Ellen, waarvoor ben jij verantwoordelijk als teamlead van het .NET-team?

Als teamlead van het .NET -team verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van onze software, onze architectuur en de planning hiervan. Daarnaast help ik de andere ontwikkelaars van onze afdeling bij eventuele problemen die zij tegenkomen tijdens projecten.

Aan welke projecten werk jij samen met jouw team?

Dat zijn er behoorlijk wat. We hebben allerlei portalen bij Kruitbosch. Bijvoorbeeld het portaal voor garantie en retouren of het portaal voor webservices, waar collega’s rechtstreeks data voor dealers kunnen opvragen. Mijn team werkt nu ook aan een digitaliseringsoplossing voor het leasen van fietsen. Daarnaast werken we nog aan veel meer projecten. We zijn bijvoorbeeld onze onderliggende IT-architectuur aan het vernieuwen, zodat onze systemen nog robuuster en flexibeler worden. Kortom, er liggen genoeg uitdagingen en kansen voor mijn team!

Wat gaat jouw team dit jaar nog opleveren?

De eerste nieuwe webservices die wij hebben gemaakt, draaien op dit moment. Dat zijn we aan het testen met een select groepje klanten. Daarnaast zetten we ‘onder water’ stappen voor het nieuwe garantie en retourenportaal. En de oplevering van de integratie met ons nieuwe CRM-pakket is gepland voor dit jaar.

Op welk project ben je het meest trots?

Dit jaar zijn we begonnen met de vernieuwing van ons software landschap. Dit doen we door een event based microservice architectuur op te zetten. Dit klinkt misschien technisch, maar de IT’ers onder ons begrijpen vast wat ik bedoel, haha! We zijn nog lang niet klaar, want het is een groot project. Ondanks dat is dit een project dat nu al voor veel verbeteringen heeft gezorgd. Dat past helemaal bij onze Agile aanpak waarmee we werken.

Wat vind je het leukste aan werken bij Kruitbosch?

Ik vind de werksfeer bij Kruitbosch fantastisch! Ik heb het gevoel dat we met zijn allen alles voor elkaar kunnen krijgen. Iedereen zet zich in om ons doel te verwezenlijken: we willen Kruitbosch naar een nog hoger niveau tillen en dat merk je aan ieders betrokkenheid.

Word jij Ellen haar nieuwe collega?

Het team van Ellen en onze afdeling Digital zetten enorme stappen. Klinkt dit als een uitdaging voor jou? Goed nieuws! We zijn op zoek naar nieuwe collega’s. Het team van Ellen is bijvoorbeeld nog op zoek naar een .NET-developer, maar daarnaast zoeken we ook een business analist en een front-end developer. Geïnteresseerd? Schroom niet om contact op te nemen met één van onze recruiters.