BYE BYE MOEDERFIETS, WELKOM FAMILY BIKE!

19-11-2018

Cortina neemt afscheid van de moederfiets. Say what?! Ja, vanaf nu heeft Cortina geen moederfietsen meer in haar assortiment, maar alleen nog family bikes. De term ‘moederfiets’ is volgens Cortina niet meer van deze tijd. Mama én papa brengen hun kids tenslotte allebei naar de opvang, school en speelafspraakjes!

De term ‘moederfiets’ wordt vaak geassocieerd met een vrachtschip van een fiets, compleet met zitjes, manden en tassen. Kortom, totaal niet hip. "Logisch dat jonge ouders niet staan te springen om zo’n moederfiets aan te schaffen," aldus Anne-Tjitske Mulder van Cortina. “De naam moederfiets doet absoluut geen recht aan de toffe, hippe stadsfietsen en e-bikes die wij speciaal voor papa’s en mama’s aanbieden. En dus hebben we ervoor gekozen om voortaan de term family bikes te gebruiken. Een family bike van Cortina is sterk, betrouwbaar en mooi. Mama én papa kunnen er prima op gezien worden!”

De voordelen van een family bike

Vanaf december is de nieuwe collectie U4 Transport Family-fietsen van Cortina verkrijgbaar. Deze transportfietsen zijn bij uitstek geschikt voor het meenemen van kids en bagage. Verkrijgbaar als stadsfiets én als e-bike. Zo zijn de frames van de Cortina U4 Family extra sterk en bovendien verlengd. Hierdoor heb je net wat meer ruimte tussen zadel en stuur. Dat betekent veiliger op- en afstappen als je bijvoorbeeld een voorzitje op de fiets hebt. Verder superfijn: een iets lagere instap, een dubbele standaard, breder stuur, stuurslot, voordrager met genoeg ruimte voor een voorzitje, jasbeschermers en een achterdrager die geschikt is voor alle type kinderzitjes. Deze voordelen gelden ook allemaal als je kiest voor de elektrische variant: de Cortina E-U4 Transport Family. Bovendien heb je dan altijd heerlijk de wind in de rug.

BYE BYE MOEDERFIETS, WELKOM FAMILY BIKE!