Binnen Kruitbosch is de laatste jaren veel aandacht voor ontwikkeling waardoor grote stappen zijn gezet op het gebied van IT. Veel ontwikkelprojecten op het gebied van automatisering worden uitbesteed aan een externe partner. Gezien het belang en de afhankelijkheid van deze werkzaamheden, wil Kruitbosch deze kennis en vaardigheden graag in eigen huis halen. Hiervoor is het nodig het team uit te breiden met een

SOFTWARE ENGINEER .Net/Java/Intershop

Kruitbosch/Cortina – zelfsturend team – ’32-40 uur’ 

Functieomschrijving

Je hebt een afwisselende rol binnen een dynamische en snel ontwikkelende organisatie. Je houdt je bezig met de ontwikkeling, verbetering en implementatie van uiteenlopende oplossingen die de business ondersteunen. Er lopen een aantal grotere langdurige ontwikkelprojecten en daarnaast zijn er continu kortlopende kleine projecten. Dit maakt dat je in korte tijd zichtbare resultaten neerzet en tegelijkertijd ook werkt aan grote innovatieve projecten. Je maakt deel uit van een zelfsturend team bestaande uit vier software engineers. Er wordt gewerkt met platforms als Microsoft Dynamics AX en Intershop. Technieken die worden toegepast zijn .Net, Java en SQL server.

Er wordt gewerkt met de SCRUM methodiek. Vanuit de business worden over uiteenlopende onderwerpen ideeën en verbetermogelijkheden aangedragen. Samen met de ‘businessowner’ werk je dit uit naar een oplossing die ontwikkeld gaat worden. Elke maandag is er een weekstart waarbij één van de directeuren aanwezig is en wordt besproken welke zaken en door welke software engineer worden opgepakt. In overleg met de ‘businessowner’ bepaal je prioriteiten.

Onderwerpen die grote ontwikkelprojecten betreffen zijn o.a. een dealerportaal, websites, optimalisatie van het bestelproces, app integratie en koppelingen met systemen van klanten en leveranciers. Mobiliteit en E-Bikes zijn actuele topics. Je hebt contact met klanten, leveranciers en collega’s met wie je zaken afstemt omtrent ontwikkelprojecten.

Naast de ontwikkeling in eigen huis, worden bepaalde projecten (deels) uitbesteed aan een extern bureau. Vanuit de projecten waar jij de verantwoordelijkheid voor hebt, werk je samen met de software engineers bij de partner. Regelmatig zul je ook een dagdeel bij het extern bureau werken. Oftewel zowel intern alsook extern werk je intensief samen.

Periodiek wordt een week gepland die je met het gehele team besteedt aan het onderzoeken van de nieuwste technieken en ontwikkelingen op jullie vakgebied en het sparren over hoe deze bij Kruitbosch ingezet kunnen worden. Zo houd je je kennis up-to-date en werk je altijd met de nieuwste technieken.

Binnen deze groeiende organisatie zijn er, afhankelijk van jouw ambities en talenten, voldoende ontwikkelmogelijkheden.

Functie-eisen

Je hebt een gedegen opleidingsachtergrond, HBO werk- en denkniveau. Kennis van .Net of Java. Kennis van Intershop is een pre.

Persoonskenmerken

Je bent een analytisch sterke persoon met goede communicatieve vaardigheden. Je bent in staat vragen vanuit de business te vertalen naar concrete software oplossingen, waarbij praktische toepasbaarheid en gebruiksvriendelijkheid voor jou voorop staan. Het is voor jou een uitdaging om nieuwe dingen te leren en je hebt een open houding en flexibele instelling. Je vindt het leuk om mee te denken over nieuwe mogelijkheden en vervolgens zelf aan de slag te gaan met de ontwikkeling hiervan. Door jouw oprechte interesse in het vakgebied ben je altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van software en ICT. Samenwerken met collega’s vind je belangrijk, maar tegelijkertijd kun je goed zelfstandig werken. Daarnaast heb je een klantgerichte en dienstverlenende instelling.

Interesse

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier. Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.