Sales & marketing manager

40 uur
HBO
Zwolle

Hé jij, ervaren sales & marketing manager, word jij onze nieuwe collega? Wil jij werken bij hét familiebedrijf dat de fiets emotie geeft? En ben jij nieuwsgierig naar onze krachtige, wendbare en tikkeltje eigenwijze organisatie én naar de invulling van deze baan? Lees dan snel verder!

‘Sales kan niet zonder marketing en marketing kan niet zonder sales’. Een stevige stelling, maar jij weet dat die klopt. In een teamsessie vraag je een van je accountmanagers een succes te delen. Zij vertelt: “Henk, een van onze dealers in Brabant, vertelde mij gisteren dat hij zo enthousiast is over de wijze waarop wij onze fietsen met bewegend beeld in de portal presenteren en dat het aanbod daarnaast ook nog eens erg relevant is. Hierdoor kan hij de klant veel beter informeren over ons assortiment en ziet hij de vraag naar onze producten stijgen. En doordat de portal zo goed z’n werk doet, konden we de meeste tijd van mijn bezoek besteden aan trends en ontwikkelingen.” De dealermarketeer vult opgewekt aan: “De marketing automation doet dus ook goed zijn werk!”

Na de teamsessie verlaat je de ruimte met een grote glimlach. Wat gaaf om die transitie te zien in je team. Van productdenken naar denken in oplossingen. En sales en marketing die steeds meer hun krachten bundelen. Je wilde een baan met impact, uitdaging en vernieuwing. Nou, die elementen zijn volop aanwezig!

Over de functie

Als sales & marketing manager ben jij verantwoordelijk voor het realiseren van onze omzetdoelen, nu en in de toekomst. Jij krijgt energie van het coachen en begeleiden van jouw teamleden en bent in staat de interne accountmanager, de externe accountmanagers (7) en de B2B marketeers (3) met elkaar te verbinden en samen naar een hoger niveau te brengen. Met de beschikbare data bekijken jullie voortdurend op welke wijze acties kunnen worden ingezet en worden resultaten nauwlettend gevolgd. Je zorgt ervoor altijd op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen in sales en innovaties op het gebied van marketing en sales. Samen met je team kijk je hoe die ontwikkelingen het best vertaald kunnen worden door Kruitbosch. Jij kent alle schakels in de keten en begrijpt dat de dealer, de fietsspeciaalzaak, onmisbaar is in het bereiken van de consument.

Waar ga je werken?

Kruitbosch, aangenaam. Wij zijn een betrokken en resultaatgericht familiebedrijf uit Zwolle. Wij maken allerlei soorten fietsen: van gave fietsen voor de forens tot praktische family e-bikes. Daarnaast hebben we een zeer groot aanbod aan onderdelen en accessoires. Zo maken wij van iets alledaags als de fiets, iets heel bijzonders.

Wat ooit begon als een lokale grossierderij is in 65 jaar uitgegroeid tot een servicegerichte groothandel en retailpartner in fietsen, onderdelen en accessoires. Daarmee bedienen we fietsspeciaalzaken in Nederland, België en Duitsland. Maar we hebben ambities die verder gaan dan dat, zeker met onze succesmerken Alpina en Cortina. Alpina is dé fiets voor kinderen en Cortina richt zich met groot succes op jongeren, jongvolwassenen en eigentijdse volwassenen.

Achter onze merken zit een krachtige, wendbare en tikkeltje eigenwijze organisatie die betrokken, betrouwbaar en dynamisch in de wedstrijd zit. Wij zijn Kruitbosch en daar zijn we trots op! Wij zoeken een ervaren sales & marketing manager die met onze ambities meegroeit.

Beschik jij over de volgende competenties?

 • Door individuen en groepen bijeen te brengen weet jij samenwerking te stimuleren en doelstellingen te realiseren. Je zorgt voor verbinding tussen het team en de rest van de organisatie.
 • Je neemt verantwoordelijkheid voor het behalen van resultaat en werkt graag met een team aan ambitieuze, maar haalbare doelstellingen. Hiervoor zet je met plezier de piketpaaltjes uit.
 • Je volgt ontwikkelingen in je vakgebied op de voet en implementeert deze als ze waardevol zijn voor onze organisatie. Je onderbouwt initiatieven tot verandering met goede argumenten en stopt niet bij een beetje weerstand. Uiteindelijk weet je draagvlak te creëren.
 • Je bent in staat om vanuit verschillende databronnen de juiste analyses te (laten) genereren, waarmee je continue werkt aan verbetering van de dienstverlening.
 • Je bent flexibel en wendbaar. Je past je gemakkelijk aan nieuwe situaties en werkwijzen aan. Je staat open voor veranderingen en bent bereid deze toe te passen.
 • Je verdiept je continu in de wereld van de klanten en leveranciers en weet die kennis te vertalen naar ‘binnen’. Jij ziet kansen.

En…

 • Heb jij hbo werk- en denkniveau?
 • Een aantal jaren ervaring als (coachend) leidinggevende?
 • Een eigentijdse kijk op sales en marketing?
 • Ben je bekend met de retail en/of het dealernetwerk?
 • En ben je bedreven in projectmatig werken en zijn methoden als Scrum en Lean jou niet vreemd?

Reageer dan direct!

Wat krijg je van ons?

 • Alle ruimte, mogelijkheden en vrijheid om jezelf verder te ontwikkelen. We investeren in je ontwikkeling en bieden alle ruimte voor het volgen van trainingen, webinars etc.
 • Een salaris van tussen €4.500 en €5.500 bruto per maand op basis van 40 uur per week. Jouw kennis en expertise zijn bepalend voor de inschaling van jouw salaris.
 • Een auto, telefoon en laptop van de zaak en een premievrije pensioenregeling.
 • Een baan voor 40 uur per week.
 • Een werkplek met gezellige en inspirerende collega’s. En gezellige (virtuele) vrijdagmiddagborrels.

Collega André vertelt
“De tijd vliegt als je plezier hebt. En dat geldt zeker voor mij! Zelfs na bijna 12 jaar bij Kruitbosch heb ik het nog steeds ontzettend naar mijn zin. Wat ik zo mooi vind aan Kruitbosch is de ontwikkeling en de groei die we voortdurend doormaken. Daardoor worden we steeds uitgedaagd om mee te bewegen, nieuwe dingen uit te proberen en keuzes te maken. Het is bij ons nooit saai. Eigenaarschap en verantwoordelijkheid verwachten we van al onze medewerkers. Hierdoor heerst er een echt ‘samen’ gevoel, zijn we wars van ego’s en bereiken we de mooiste resultaten. Ik ben oprecht trots dat ik bij Kruitbosch werk! Kunnen werken bij een bedrijf dat altijd vooroploopt; die kans wil je niet missen!”

Solliciteren
Gaat jouw hart sneller kloppen van deze vacature? Wacht dan niet te lang met solliciteren en grijp deze baan voordat een ander ermee vandoor gaat. Solliciteren kan tot en met vrijdag 23 oktober. En reserveer alvast woensdag 28 oktober in jouw agenda, want dat is de datum die we hebben gereserveerd voor gesprekken.

Solliciteren is erg eenvoudig: in drie kleine stappen is het al gebeurd!

 1. Klik hier
 2. Vul je gegevens in en upload je CV en eventueel motivatiebrief
 3. Druk op verzenden

Voor vragen over de functie en/of de procedure kun je contact opnemen met Natascha Zoer (consultant bij Effectus-HR) op telefoonnummer 06-12554213.

Sollicitatieproces

 

Acquisitie
Kruitbosch en Effectus-HR werken vol vertrouwen aan het invullen van deze vacature. Gezien Effectus’ vervullingsgraad van 93% zijn we ervan overtuigd dat ook voor deze vacature een meer dan geschikte kandidaat wordt gevonden. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is daarom niet nodig en ook niet gewenst.