Sales Manager

40 uur
HBO/HBO+ in een commerciële richting
Zwolle

“Zonder data geen succesvolle sales”, daarmee begin jij de presentatie aan jouw team. “Data geeft richting.” Je ziet dat je teamleden meteen geboeid zijn. Als ervaren sales manager begrijp je dat je vanuit data een salesstrategie kan neerzetten waarbij bewust keuzes worden gemaakt tussen het bezoeken van een klant en het beïnvloeden van de klant via andere kanalen. Data helpt jou om daar per klant de beste keuze in te maken. Je gaat verder: “Wij willen niet de leverancier van een product zijn, maar van een preventieve oplossing waarmee de klant obstakels voor is. Alleen dan werken we aan een duurzame relatie met onze klant.”

De fietsbranche was nieuw voor jou toen je bij Kruitbosch kwam werken, maar je bent er inmiddels wel achter in wat voor een sterk veranderend landschap deze branche zich begeeft. Ontwikkelingen volgen elkaar snel op. En wat je zo gaaf vindt: Kruitbosch blijft als toekomstgericht bedrijf meebewegen. Blijf jij op salesgebied meebewegen? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe sales manager!

We zullen ons eerst even voorstellen:

Wij zijn Kruitbosch, een betrokken en resultaatgericht familiebedrijf uit Zwolle. Wij maken allerlei soorten fietsen: van gave fietsen voor de forens tot praktische family e-bikes. Daarnaast hebben we een zeer groot aanbod van fietsgerelateerde onderdelen en accessoires. Zo maken wij iets alledaags als een fiets, heel bijzonder. Wat ooit begon als een lokale grossierderij is inmiddels uitgegroeid tot een servicegerichte groothandel en retailpartner in fietsen, onderdelen en accessoires voor fietsspeciaalzaken in Nederland, België en Duitsland. Alpina voor de kinderen en Cortina voor de jongeren, jongvolwassenen en eigentijdse volwassenen. Zeker om ons merk Cortina kun je niet meer heen. Het is een merk dat keuzes durft te maken. Achter de merken Cortina en Alpina zit een krachtige, wendbare en een tikkeltje eigenwijze organisatie die betrokken, betrouwbaar en dynamisch in de wedstrijd zit. Wij zijn Kruitbosch en daar zijn we trots op!

Wie zoeken wij?

Om onze omzetdoelen nu en in de toekomst te blijven realiseren zijn we op zoek naar een vernieuwende sales manager. Een wendbare manager die data weet te vertalen naar saleskansen. Iemand die accountmanagement meeneemt in de transitie van productdenken naar denken in oplossingen. Iemand die teamleden weet te prikkelen met nieuwe inzichten, die bekend is met verandermanagement en omnichannel strategie, iemand die de zichtbaarheid van sales binnen de organisatie vergroot en die zichzelf en het team blijft uitdagen.

Als sales manager:

 • Heb jij een eigentijdse kijk op sales.
 • Heb je oog voor vernieuwend salestalent.
 • Ben je wendbaar terwijl je de stip aan de horizon niet uit het oog verliest.
 • Durf je ook buiten de lijntjes te kleuren.
 • Vertaal je wat er buiten gebeurt naar kansen binnen de organisatie.

We zijn natuurlijk vooral op zoek naar een sales manager die qua karakter, motivatie en salesvisie perfect bij ons past. Daarnaast is onze ideale kandidaat naar alle waarschijnlijkheid:

 • Een gedreven salesexpert met minimaal 5 jaar commerciële én leidinggevende ervaring. Iemand die bedreven is in het aansturen van een datagestuurd salesorgaan. 
 • Als sales manager werkzaam (geweest) binnen een organisatie waarbij B2B en B2C naadloos in elkaar overlopen en elkaar zelfs versterken. Een omnichannel strategie is jouw visitekaartje.
 • Een ervaren manager die het salesteam aanstuurt op eigenaarschap, innovatie en resultaat. Iemand die teamleden de ruimte geeft om te experimenteren.
 • Een sparringpartner voor onze grote accounts rondom merk- en positioneringvraagstukken. Iemand die zelfstandig en op eigen wijze de creatieve leiding kan nemen in complexe projecten.
 • Ervaren in projectmatig werken. Methoden als scrum en lean zijn jou niet vreemd zijn.
 • Een sympathieke hbo’er die zowel individueel als in teamverband een echte bijdrage levert aan de ontwikkeling van onze salesstrategie en die teamleden kan begeleiden. Jij ziet jezelf niet als een traditionele sales manager.

Herken jij jezelf in bovengenoemde punten? Dan zou jij zomaar eens onze sales manager kunnen zijn.

Met wie en voor wie werk je?

In totaal werken we met zo’n 200 mensen aan het meest hippe lifestyle-fietsenmerk van Nederland. Alle fietsenretailers willen Cortina, maar ook Alpina, in hun assortiment. En dat is niet zo gek, toch? Het salesteam waar jij verantwoordelijk voor wordt bestaat uit 8 accountmanagers en een interne accountmanager. Het is een lekker divers team met zowel mannen als vrouwen van diverse leeftijden. In ons prachtige pand aan de A28 hebben we flexibele werkplekken. Geen vaste bureaus dus en geen eilandjes. Bij ons ervaar je echt het samen-gevoel, ook als je vanuit huis werkt.

Ben jij al enthousiast geworden en ben je nieuwsgierig naar wat we jou allemaal te bieden hebben? Lees hieronder dan snel nog even verder over deze unieke functie.

Wat doe je zoal tijdens een werkdag?

 • Je ontwikkelt het commercieel beleid voor jouw klantteam en zorgt ervoor dat resultaten gehaald worden.
 • Je draagt verantwoordelijk voor het functioneren van een salesteam en stimuleert daarbij vernieuwing en eigen initiatief.
 • Je stimuleert anderen om samen te werken aan een gestroomlijnde klantervaring binnen de verschillende Kruitbosch-kanalen en helpt daarbij de juiste keuzes te maken.
 • Je zorgt voor een goede samenwerking tussen jouw team en andere (sales)teams binnen Kruitbosch.
 • Je zorgt er samen met de andere sales manager voor dat de commerciële doelstellingen worden gerealiseerd.
 • Je werkt vanuit het kwaliteitsprincipe ‘in één keer goed’ en stuurt hierop binnen je team.
 • Samen met het team ontwikkel je een duidelijke visie en een helder beleid voor de klantgroep waar jouw team verantwoordelijk voor is.
 • Een paar keer per jaar breng je samen met de accountmanager een bezoek aan de grootste accounts voor contact met de markt en strategische afstemming.

Dit krijg je van ons

 • Als sales manager heb je alle ruimte, mogelijkheden en vrijheid om jezelf verder te ontwikkelen. We investeren in je ontwikkeling en bieden alle ruimte voor het bezoeken van congressen of het volgen van trainingen.
 • Een marktconform salaris. Jouw kennis en expertise zijn bepalend voor de inschaling van jouw salaris. 
 • Een auto van de zaak.
 • Een premievrije pensioenregeling.
 • Een baan voor 40 uur per week.
 • Een werkplek met gezellige en inspirerende collega’s. En gezellige (virtuele) vrijdagmiddagborrels. 

Ben jij helemaal enthousiast geworden na het lezen van deze vacature en wil jij werken bij hét familiebedrijf dat de fiets emotie geeft? Heb jij de kennis, vaardigheden en drive die we zoeken? Twijfel dan niet en solliciteer bij ons als sales manager. Dit kan via deze website. Tijdens de sollicitatieprocedure wordt gebruik gemaakt van een Persoonlijkheidsvragenlijst van PAPI. Voor vragen over de functie en/of de procedure kun je contact opnemen met Natascha Zoer, consultant Effectus-HR, op telefoonnummer 06-12554213.

Acquisitie
Kruitbosch en Effectus-HR werken bewust en vol vertrouwen samen aan het invullen van deze vacature. Dat is de reden dat Effectus-HR exclusiviteit voor deze vacature heeft gekregen. Gezien hun vervullingsgraad van 93% zijn we ervan overtuigd dat ook voor deze vacature een meer dan geschikte kandidaat wordt gevonden. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is daarom niet nodig en ook niet gewenst.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure