Intern Accountmanager

32 - 40 uur
HBO
Zwolle

Hoeveel ballen kun jij in de lucht houden? Kruitbosch groeit en daarom zijn wij op zoek naar een ervaren jongleur. Als Intern Accountmanager bij Kruitbosch is jouw baan veelzijdig, de dynamiek maakt jou blij en jij draagt bij aan optimale prestatie van jouw team. En als er dan toch bijna een bal op de grond valt, dan anticipeer je hier snel op of regel je dat je collega bijspringt die de bal opvangt. Samen zijn jullie resultaatverantwoordelijk, samen laten jullie Kruitbosch verder groeien!

Ben jij de verbindende factor tussen de klant en onze business? Ben je commercieel, zelfstandig en ondernemend? En ambieer je een commerciële en ondernemende positie met ruimte voor initiatief, creativiteit en groei? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Over Kruitbosch

Gaat er bij het noemen van de ‘Cortina-stadsfiets’ of ‘Alpina-kinderfiets’ een belletje rinkelen? Mooi, want dan ken je Kruitbosch ook. Wij zijn een familiebedrijf, sinds 1955, en inmiddels uitgegroeid tot een grote speler in de fietsenbranche. Naast de eigen merken Cortina en Alpina levert Kruitbosch duizenden fietsonderdelen en -accessoires, en adviseert winkels op het gebied van inrichting, communicatie- en promotiemiddelen. Zowel off- als online.

Anno 2021 zit Kruitbosch midden in een digitale transformatie. Niet alleen het bedrijf, maar de volledige fietsenbranche heeft de weg naar e-commerce gevonden. En Kruitbosch wil niets liever dan koploper binnen het fietssegment zijn.

Wat ga je doen?

Als Intern Accountmanager werk je samen met een aantal accountmanagers in de buitendienst. Gezamenlijk zijn jullie verantwoordelijk voor de omzet- en resultaatdoelstellingen van jullie klantenportefeuille gericht op de productgroep fietsen en accessoires. Jouw collega legt de klantbezoeken af en jij benadert klanten telefonisch en per e-mail.

Je overziet de gehele klantenportefeuille, analyseert data en trekt conclusies. Op basis daarvan bepaal je de aandachtspunten en vertaal je deze naar concrete te ondernemen acties. Je adviseert en verkoopt niet alleen vanuit de klantvraag, juist door exact te weten wat er speelt bij jouw klant en hierop proactief in te spelen, maakt dat jij zo succesvol bent. Je monitort de afgesproken omzet, onderzoekt kansen om meer of andere producten aan te bieden en signaleert tijdig knelpunten. Het beantwoorden van klantvragen vanuit de e-mail, de opvolging van de reguliere- en actieplanning en het analyseren van data wisselen elkaar continu af.

Vanuit een regisseursrol voorzie je jouw externe collega van informatie over te bezoeken klanten. Andersom vraag je ook informatie uit bij jouw collega en borg je dat gegevens en bezoekverslagen tijdig worden verwerkt in de verschillende systemen. Af en toe ga je een dag op pad met jouw externe collega of bezoek je klanten zelfstandig. De nadruk zal blijven liggen op uitvoering van werkzaamheden vanuit de binnendienst.

Klanten benaderen jou ook met vragen over acties, diensten die ze willen afnemen, het bestelsysteem en wijzigingen in het assortiment. Regelmatig heb je contact met collega’s van andere afdelingen en schakel je hen in om zaken van de klant op te pakken (bijvoorbeeld met betrekking tot winkelinrichting en schappenplan). Je werkt in basis vanuit een commerciële en creatieve drive, wanneer zaken meer servicegericht worden, draag je dit over aan jouw collega’s van de afdeling klantenservice die de klanten met betrekking tot operationele vragen te woord staat.

Nieuwe klanten begeleid je zodat zij zich vanaf het begin welkom voelen bij Kruitbosch. Je helpt bij het opzetten van de processen en gebruik van het bestelsysteem. Ook voorzie je hen van informatie over het assortiment en maak je prijs en/of omzetafspraken.

Veelzijdige functie toch? Als kers op de taart bestaat er ook de mogelijkheid om deel te nemen aan projectgroepen. Zo zijn wij binnen Kruitbosch continu aan de slag met diverse innovatie- en verbeterprojecten. Hierbij kun je denken aan projecten op het gebied van CRM, marketing automation, evenementen organiseren en procesverbetering.

Wie zoeken wij? 

Om onze omzetdoelen nu en in de toekomst te blijven realiseren zijn wij op zoek naar een gedreven Intern Accountmanager. Een Intern Accountmanager die data weet te vertalen naar saleskansen en die mee wil in de transitie van productdenken naar denken in oplossingen.

We zijn natuurlijk op zoek naar een Intern Accountmanager die qua karakter, drive en salesvisie perfect bij ons past. Daarom is onze ideale kandidaat naar alle waarschijnlijkheid:

 • Iemand met een hbo werk- en denkniveau en tenminste 3 jaar werkervaring;
 • Enthousiast, een tikkeltje extravert maar daarnaast ook in staat om goed te kunnen luisteren. Je hebt commerciële voelsprieten om koopsignalen op te vangen en daar op tactische wijze op in te spelen.
 • Iemand die in zijn of haar werk hoge kwaliteitseisen stelt en accuraat en gestructureerd te werk gaat. Je legt gemaakte afspraken en de voortgang van acties goed vast in onze systemen, zodat jij altijd de actuele status weet;
 • Communicatief zeer vaardig. Je bent in staat om telefonisch verbinding te maken met een grote diversiteit aan gesprekspartners. Je bouwt een relatie op met de klant zodat deze als vanzelfsprekend graag met jou zaken doet.
 • Een multitasker met een helicopterview. Je verliest belangrijke details niet uit het oog en stelt prioriteiten, je weet altijd de regie te behouden.

Dit maakt Kruitbosch leuk! 

In totaal werken we met ruim 200 mensen aan de verdere groei van onze merken en groothandelsactiviteiten in Nederland en België. We zijn een dynamisch, informeel en divers team dat houdt van een uitdaging. De ideale kandidaat voelt zich binnen een dergelijke omgeving op zijn/haar gemak en heeft passie voor het vak. Kruitbosch zoekt continu naar innovatie, is ambitieus en een groeiend bedrijf en biedt daarmee ook zekerheid.
Wij zijn Kruitbosch en daar zijn we trots op!

Daarnaast bieden wij:

 • veel zelfstandigheid en flexibiliteit;
 • een uitdagende baan waarbij geen dag hetzelfde is;
 • werken met en aan gave merken en producten in een internationaal speelveld;
 • ruim voldoende ontwikkelmogelijkheden;
 • een premievrije pensioenregeling;
 • maar ook: waardering, gezelligheid, ruimte voor initiatief en hele leuke collega’s!

Ben jij helemaal enthousiast geworden na het lezen van deze vacature en wil jij bijdragen aan het succesvol uitbouwen van onze business? Ben jij het commerciële talent dat wij zoeken? Twijfel dan niet en solliciteer bij ons! Geef ons tenminste één goede reden waarom wij jou moeten uitnodigen. Stuur dit, aangevuld met je CV, naar werkenbij@kruitbosch.nl t.a.v. Natascha, of vul onderstaand formulier in.

 

Sollicitatieproces

 

Solliciteren

Vragen over de vacature?

Neem contact op met Natascha Zoer.
natascha@kruitbosch.nl

Vragen over de vacature?