Commerciële Spin in het web

32 - 40 uren
HBO
Zwolle

Cortina bikes & accessoires  – 10-20% extern - procesgericht

Samen met een accountmanager in de buitendienst ben je verantwoordelijk voor een klantenportefeuille. Jouw collega legt de klantbezoeken af en jij benadert klanten telefonisch en per e-mail.

Je overziet de gehele klantenportefeuille, analyseert data en trekt conclusies. Op basis daarvan bepaal je aandachtspunten en vertaal je deze naar concrete te ondernemen acties. Je monitort de afgesproken omzet, onderzoekt kansen om meer of andere producten aan te bieden en signaleert knelpunten. Het beantwoorden van klantvragen vanuit de email, de opvolging van de reguliere- en actieplanning en het analyseren van data wisselen elkaar continu af. Dit vraagt flinke multitask-vaardigheden en een snel schakelend vermogen.

Vanuit een regisseursrol voorzie je jouw externe collega van informatie over te bezoeken klanten. Andersom vraag je ook informatie uit bij jouw collega en borg je dat gegevens en bezoekverslagen tijdig worden verwerkt in de verschillende systemen. Af en toe ga je een dag op pad met jouw externe collega of bezoek je klanten zelfstandig. De nadruk zal blijven liggen op uitvoering van werkzaamheden vanuit de binnendienst.

Klanten benaderen jou ook met vragen over acties, diensten die ze willen afnemen, het bestelsysteem en wijzigingen in het assortiment. Regelmatig heb je contact met collega’s van andere afdelingen en schakel je hen in om zaken bij de klant op te pakken (bijvoorbeeld m.b.t. winkelinrichting en schappenplan). Je werkt in basis vanuit een commerciële en creatieve drive, wanneer zaken te servicegericht worden, draag je dit over aan jouw collega’s van de afdeling klantenservice die de klanten m.b.t. operationele vragen te woord staat.   

Nieuwe klanten begeleid je zodat zij zich vanaf het begin welkom voelen bij Kruitbosch. Je helpt bij het opzetten van de processen en gebruik van het bestelsysteem. Tevens voorzie je hen van informatie over het assortiment en maak je prijs en/of omzetafspraken.

Binnen Kruitbosch wordt continu aan diverse innovatie- en verbeterprojecten gewerkt zoals CRM, marketing automation, evenementen organiseren en procesverbetering. Er zijn voldoende mogelijkheden om hieraan binnen projectgroepen mee te werken.

Functie-eisen
Je hebt een gedegen opleidingsachtergrond en HBO werk- en denkniveau. Zowel starters als kandidaten met ervaring in een commerciële binnendienstrol worden uitgenodigd te solliciteren.

Persoonskenmerken
In jouw aanpak staat de klant centraal vanuit een sterke commerciële drive. Je ziet er de uitdaging in om vanuit een interne rol te scoren en krijgt een kick van het behalen van commerciële successen. Je bent extravert en enthousiast, maar kunt ook goed luisteren en hebt de fijngevoeligheid om koopsignalen op te vangen en daar op tactische wijze op in te spelen.

Communicatief ben je zeer vaardig, je bent in staat om telefonisch verbinding te maken met een grote diversiteit aan gesprekspartners. Je bouwt een relatie op met de klant zodat deze als vanzelfsprekend graag met jou zaken doet. Je hebt te maken met verschillende ‘Hollandse’ culturen (bijv. Noord-Holland en Friesland), waar je makkelijk tussen schakelt en op aan kunt sluiten.

Je hebt een gestructureerde en procesmatige manier van werken waarbij je de helicopterview hebt, belangrijke details niet uit het oog verliest en goed kunt ‘multitasken’.  Je bent analytisch sterk, kunt prioriteiten stellen en concrete plannen bedenken en uitvoeren. Samenwerken met collega’s doe je graag, je maakt gebruik van de kennis en talenten van anderen, waarbij je tegelijkertijd de regie weet te behouden.

Interesse
Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.

Arjan ten Klooster

Als accountmanager ervaar ik bij Kruitbosch veel diversiteit in mijn werkzaamheden en heb ik veel vrijheid. Het allerleukste vind ik dat ik klanten blij kan maken. Samen met hen kan ik werken naar een mooi resultaat.

Arjan ten Klooster, Accountmanager
Arjan ten Klooster