Accountmanager Zuid-Nederland

Commerciële opleiding
Zuid-Nederland

fietsen, onderdelen en accessoires – conceptueel – relationeel

Functieomschrijving
Als accountmanager bij Kruitbosch richt je je op bestaande en nieuwe dealers variërend van middelgrote fietsenzaken tot ‘de fietsenmaker op de hoek’. Je bent verantwoordelijk voor de branding en verkoop van de volledige breedte aan Kruitbosch producten en dienstverlening (fietsen, onderdelen & accessoires en sport).

Je werkt nauw samen met een intern accountmanager die jou vanaf het kantoor in Zwolle voorziet van gegevens en deels afspraken voor jou plant. Afhankelijk van de klantbehoefte bepaal je de bezoekfrequentie.

Je bezoekt de dealers om assortimenten te bespreken, de activiteitenagenda m.b.t. acties door te nemen en nieuwe producten en concepten te introduceren. Je analyseert wat wel en niet goed aanslaat in de markt, waar de dealer staat met zijn zaak en waar hij heen wil om vervolgens assortimenten en activiteiten hierop aan te passen. Je inventariseert, vat samen en adviseert over te verkopen producten, stijlen, sfeer en de beste wijze van presentatie in de winkel. Daarnaast informeer je hem over het bestelsysteem van Kruitbosch en welke vragen hij bij de klantenservice kan stellen. Voor de dealer ben je een sparringpartner en je begeleidt hem in het ondernemerschap, je geeft tips en komt met ideeën, zodat je samen zijn winkel en de producten van Kruitbosch zo optimaal mogelijk kunt positioneren.

Daarnaast bezoek je nieuwe klanten; zij hebben aangevraagd om dealer te worden voor Kruitbosch. Je bezoekt hen om behoeftes te inventariseren, processen in gang te zetten en voor hen een goede start als Kruitbosch dealer te garanderen. Tijdens de uitvoering van jouw werk ben je continu alert op mogelijk nieuwe interessante dealers en zorg je dat je contact met hen legt.

Enerzijds ben je in deze rol sterk gericht op het opbouwen en onderhouden van een goede relatie waarbij je naast de ondernemer staat. Anderzijds weet je ‘spijkers met koppen te slaan’, heldere afspraken te maken en de deal te closen. Je weet de dealer zo mee te nemen dat het vanzelfsprekend is dat jij het gewoon gaat regelen.

Functie-eisen
Je hebt een commerciële opleiding afgerond en ervaring in een commerciële functie. Je hebt een rustige en doordachte opbouw in je CV. Je hebt affiniteit met fietsen en woont in het gebied Haarlem, Nieuwegein, Dordrecht of Den Haag.   

Persoonskenmerken
Je doel is het genereren van omzet door relatiemanagement, werving van nieuwe klanten, aanbevelen van producten en het plannen en ontwikkelen van kansen in de markt. Je hebt een hoge gunfactor en vindt het leuk om binnen de retail sector te werken. Je hebt een commerciële drive, uitstekende communicatieve vaardigheden en een representatief voorkomen. Jouw benadering naar klanten is persoonlijk en op continuïteit gericht en je hebt een adviserende wijze van verkopen. Je hebt een proactieve, projectmatige, conceptuele en resultaatgerichte manier van werken. Je spreekt de taal van de tweewielerbranche en kunt je goed verplaatsen in de klant. Je weet hoe je klanten moet enthousiasmeren en stimuleren. Daarnaast beschik je over de nodige stijlflexibiliteit om jouw doelen te bereiken. Je hebt sterke analytische en cijfermatige capaciteiten die je graag inzet op een praktische wijze.

Interesse
Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Joost Groen van Sales Recruiters. Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, mail dan naar joost@salesrecruiters.nl of ga naar www.salesrecruiters.nl

Arjan ten Klooster

Als accountmanager ervaar ik bij Kruitbosch veel diversiteit in mijn werkzaamheden en heb ik veel vrijheid. Het allerleukste vind ik dat ik klanten blij kan maken. Samen met hen kan ik werken naar een mooi resultaat.

Arjan ten Klooster, Accountmanager
Arjan ten Klooster