Lead Developer Intershop

32 - 40 uur
HBO
Zwolle

Met 65 jaar op de teller is Kruitbosch een begrip in fietsenland. En in tegenstelling tot andere sectoren heeft de fietsenbranche een fantastisch jaar achter de rug. Om de aanhoudende jaarlijkse groei een extra impuls te geven, heeft Kruitbosch flink geïnvesteerd in een vernieuwd e-commerce-platform. De bevlogen Lead Developer Intershop is verantwoordelijk voor de bouw en inrichting ervan.

Over Kruitbosch

Gaat er bij het noemen van de ‘Cortina-stadsfiets’ of ‘Alpina-kinderfiets’ al een belletje rinkelen? Mooi, want dan ken je Kruitbosch ook. Dit familiebedrijf is sinds 1955 uitgegroeid tot een grote speler in de fietsenbranche. Naast eigen merken -zoals Cortina- levert Kruitbosch duizenden fietsonderdelen en accessoires, en adviseert het winkels op het gebied van inrichting, communicatie- en promotiemiddelen. Zowel off- als online.

Anno 2020 zit Kruitbosch midden in een digitale transformatie. Niet alleen het bedrijf, maar de volledige fietsenbranche heeft de weg naar e-commerce gevonden. En Kruitbosch wil niets liever dan koploper binnen het fietssegment zijn. Alle legacy is daarom de deur uitgestuurd en aan het moderne landschap is drie jaar terug Intershop als e-commerceplatform toegevoegd. Het platform bestaat uit twee belangrijke kanalen: b2b en b2c. De bedoeling is dat beide kanalen internationaal uitbreiden.

Uitdagingen lopen uiteen van de inrichting van payment-providers tot het logistieke gedeelte en de koppeling met de b2b-kant. De grootste uitdaging ligt bij het b2c-stuk. En met de bouw van precies dit stuk gaat de Lead Developer Intershop zich grotendeels bezighouden.

Over de vacature

De Lead Developer Intershop krijgt de unieke kans om met haar/zijn kennis een gloednieuw e-commerce-platform neer te zetten. Om vervolgens alle Intershop-vraagstukken van Kruitbosch op te lossen en de kwaliteit te bewaken. Het is een afwisselende rol waarin zij/hij de front- en back-end-developers coacht en daarnaast ook veel samenwerkt met verschillende stakeholders.

Bouw van volledig consumentenplatform

Van nieuwe kanalen inrichten en aanscherpen tot de optimalisatie van het bestelproces, de Lead Developer Intershop werkt mee aan grote ontwikkelprojecten. Zij/hij houdt toekomstige ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en vertaalt deze naar (technische) oplossingsrichtingen. Het b2c-gedeelte verdient de meeste aandacht, want dit moet nog grotendeels gebouwd worden. Hoe dit gaat werken? Dat beslist de Lead Developer Intershop. Om het ontwerp vervolgens met de andere developers uit te bouwen tot een eersteklas consumentenplatform.

Aanpakker en sparringspartner

Welke beslissing er ook wordt gemaakt, tijdens iedere stap van het proces staat de consument centraal. Als meewerkend voorman houdt de Lead Developer Intershop van aanpakken. Zij/hij coördineert diverse projecten en werpt zich makkelijk op als de kartrekker. Tegelijkertijd is zij/hij een gelijkwaardige gesprekspartner voor de DevOps en krijgt daarmee de ruimte om sturing te geven aan de technologische veranderingen. Wat worden de landschapskeuzen voor Intershop? Welke eisen stel je vanuit de techniek? De Lead Developer Intershop knows it all.

“In de acht jaar dat ik hier werk is Kruitbosch verdubbeld in omzet. We groeien dus hard, dit biedt natuurlijk veel perspectieven. Als de Lead Developer Intershop in de toekomst een volgende stap wil maken, dan is die ruimte hier absoluut.” – Rogier van den Esker, Operationeel Directeur

Voor wie?

  • Minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie
  • Ruime kennis en ervaring met Intershop (vanaf versie 7.7, waarbij versie 7.10 een pre is)
  • Bekend met React, Bamboo, Jenkins, Gradle, Azure, AzureSQL, DevOps, Linux VM’s, Bitbucket, Java

Betrokken, betrouwbaar, dynamisch

Betrokken, lange termijn, betrouwbaar, een informele werksfeer en omgeving -  zo omschrijven medewerkers van Kruitbosch het familiebedrijf. De ideale kandidaat voelt zich binnen een dergelijke omgeving op haar/zijn gemak en heeft passie voor het vak. En het liefst ook voor het product, dit kan uiteraard ook in de hobbysfeer zijn. Kruitbosch zoekt continu zoekt naar innovatie, blijft gestaag doorgroeien en biedt daarmee ook zekerheids. Bovendien is het ongewenst verloop vrijwel nihil.

Werken tussen de fietsen

Het zelfsturende ICT-team is groeiende en bestaat nu uit acht personen, waaronder vier developers. De Lead Developer Intershop rapporteert aan Thijs Slagmolen, IT Manager E-Commerce & Development. De werkzaamheden vinden plaats in het moderne kantoor inclusief grote showroom en strak georganiseerd magazijn in Zwolle. Een bijzondere locatie, want zo werkt de Lead Developer Intershop dus letterlijk tussen de fietsen.

Solliciteer op deze functie

Ben jij helemaal enthousiast geworden na het lezen van deze vacature en wil jij werken bij hét familiebedrijf die van fietsen iets bijzonders maakt? Heb jij de kennis, vaardigheden en drive die we zoeken? Twijfel dan niet en solliciteer bij ons!

Geef ons tenminste één goede reden waarom wij jou moeten uitnodigen. Stuur dit, aangevuld met je CV, naar werkenbij@kruitbosch.nl t.a.v. Marloes, of vul onderstaand formulier in.

Sollicitatieproces

 

Solliciteren

Vragen over de vacature?

Neem contact op met Marloes Peereboom.
marloes@kruitbosch.nl
06 11 249 111

Vragen over de vacature?