Java developer (junior/medior)

32 - 40 uur
HBO
Zwolle

Jij bent een ambitieuze Java developer die graag onderdeel uit maakt van een team waarin jij snel kan doorgroeien en echt het verschil kan maken! Natuurlijk ga jij zorgen voor technische vernieuwing en ontwikkel jij mee aan nieuwe toepassingen voor Kruitbosch. Maar als developer wil je natuurlijk graag met de nieuwste technieken werken. Thijs, IT Manager, snapt dat én regelt dat! Benieuwd hoe ze dat doen? Lees dan vooral verder!

Wat je mag verwachten

Als Java developer bij Kruitbosch heb je een afwisselende rol. Je houdt je bezig met de ontwikkeling, verbetering en implementatie van het Intershop E-commerce platform waaronder de brandsites en de portal vallen die de business ondersteunen. Er lopen een aantal grotere langdurige ontwikkelprojecten en daarnaast zijn er continu kortlopende kleine projecten. Dit maakt dat je in korte tijd zichtbare resultaten neerzet en tegelijkertijd ook werkt aan grote innovatieve projecten. Je maakt deel uit van een zelfsturend team bestaande uit 4 software engineers.

Er wordt gewerkt met de SCRUM (JIRA) methodiek. Elke maandag is er een weekstart waar wordt besproken welke zaken en door welke software engineer worden opgepakt. In overleg met de ‘businessowner’ worden prioriteiten bepaald. Je kan dan denken aan o.a. een dealerportaal, websites, optimalisatie van het bestelproces, app integratie en koppelingen met systemen van klanten en leveranciers. Je hebt contact met klanten, leveranciers en collega’s met wie je zaken afstemt omtrent ontwikkelprojecten. Kortom, een takenpakket met veel afwisseling en mogelijkheden om snel nieuwe technieken te leren. En dat met 4 enthousiaste collega’s die je graag op weg helpen!

Vind jij nieuwe technieken ook zo belangrijk in je vak? Dat vinden ze bij Kruitbosch ook! Periodiek wordt een week gepland die je met het gehele team besteedt aan het onderzoeken van de nieuwste technieken en ontwikkelingen op jullie vakgebied en het sparren over hoe deze bij Kruitbosch ingezet kunnen worden. Zo houd je je kennis up-to-date en werk je altijd met de nieuwste technieken.

Waar je terecht komt

Kruitbosch heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld van groothandel in fietsen en accessoires tot retailpartner voor fietsspeciaalzaken. Bij alles wat ze doen stellen ze de consument centraal.

“De consument blij maken met mooie fietsproducten: dat is ons doel. Vanuit onze kernwaarden ‘betrokken’, ‘betrouwbaar’ en ‘dynamisch’ zijn we altijd bezig met het verbeteren van de kwaliteit van onze producten, diensten en medewerkers. Onze passie voor fietsen en sportiviteit is de verbindende factor in ons bedrijf.”

Inmiddels werken er 200 medewerkers en staat de derde generatie Kruitbosch aan het roer. Het bedrijf is uitgegroeid tot een toonaangevende leverancier in de tweewielerbranche in Nederland en België. Voor alles wat met fietsen te maken heeft zijn zij het aangewezen bedrijf.

Dit neem je mee

Naast natuurlijk kennis van Java zijn we op zoek naar een developer die ook kennis heeft van Intershop. Heb jij dat niet? NO PROBLEM! Dan gaan we je dat leren. Verder vragen we het volgende;

 • Je hebt een afgeronde Hbo-opleiding
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring met Java
 • Je bent bekend met of hebt interesse in React, Bamboo, Jenkins, Gradle, Azure, AzureSQL, DevOps, Linux VM’s, Bitbucket
 • Je bent een analytisch sterke persoon met goede communicatieve vaardigheden 
 • Je bent in staat vragen vanuit de business te vertalen naar concrete software oplossingen
 • Je bent nieuwsgierig aangelegd

Dit bieden we

We bieden sowieso een fijne werkplek in een hecht team! Kruitbosch kenmerkt zich als een informeel en nuchter bedrijf.

 • Goed salaris o.b.v. kennis en ervaring
 • Fulltime baan, maar 32 uur is ook bespreekbaar
 • Kruitbosch betaalt 100% de pensioenpremie voor de medewerkers.
 • Mogelijkheid voor zelfontwikkeling d.m.v. events en opleidingen/trainingen
 • Devices om je werk goed te kunnen doen zoals een laptop
 • Reiskostenvergoeding, ook wanneer je binnen een straal van 10km woont en op de fiets komt!
 • Darten, tafelvoetbal, fiets- en mountainbiketochten, een voetbaltoernooi, hardlopen, een zomerbarbecue, een kerstborrel… bij Kruitbosch houden ze van gezelligheid én sportiviteit!

En nu?

Wij zijn razend benieuwd naar jou! Geef ons tenminste één goede reden waarom wij jou niet mogen missen. Stuur dit aangevuld met je CV t.a.v. Paulien naar werkenbij@kruitbosch.nl of vul onderstaand formulier in.

Solliciteren

Vragen over de vacature?

Neem contact op met Paulien Reitsma.
paulien@kruitbosch.nl

Vragen over de vacature?