Java developer

32 - 40 uur
HBO
Zwolle

Wil jij aan de basis staan van technische vernieuwing en ontwikkel jij mee aan nieuwe toepassingen voor Kruitbosch? Ga jij met jou kennis van Intershop ervoor zorgen dat het vernieuwde platform nog beter draait? Als ervaren Java Developer wil je natuurlijk graag met de nieuwste technieken werken. Thijs, IT Manager, snapt dat én regelt dat! Benieuwd hoe ze dat doen? Lees dan vooral verder!

Wat je mag verwachten

Als senior Java Intershop developer heb je een afwisselende rol. Je houdt je o.a. bezig met de ontwikkeling, verbetering en implementatie van het Intershop E-commerce platform waar de brandsites en de portal onder vallen. Maar ook denk je mee over uiteenlopende oplossingen die de business ondersteunen en vervolgens verder gaat uitwerken. Er lopen een aantal grotere langdurige ontwikkelprojecten en daarnaast zijn er continu kortlopende kleine projecten. Dit maakt dat je in korte tijd zichtbare resultaten neerzet en tegelijkertijd ook werkt aan grote innovatieve projecten. Je maakt deel uit van een zelfsturend team bestaande uit 4 software engineers.

Er wordt gewerkt met de SCRUM (Jira) methodiek. Elke maandag is er een weekstart waarbij één van de directeuren aanwezig is en wordt besproken welke zaken en door welke software engineer worden opgepakt. Samen met de ‘businessowner’ bepaal je prioriteiten. Onderwerpen die grote ontwikkelprojecten betreffen zijn o.a. een dealerportaal, websites, optimalisatie van het bestelproces, app integratie en koppelingen met systemen van klanten en leveranciers. Je hebt contact met klanten, leveranciers en collega’s met wie je zaken afstemt omtrent ontwikkelprojecten. Een goede samenwerking tussen alle stakeholders is dan ook van groot belang. Als senior Java developer ben jij je hiervan bewust en zorg je ervoor dat deze goed blijft.

Vind jij nieuwe technieken ook zo belangrijk in je vak? Dat vinden ze bij Kruitbosch ook! Periodiek wordt een week gepland die je met het gehele team besteedt aan het onderzoeken van de nieuwste technieken en ontwikkelingen op jullie vakgebied en het sparren over hoe deze bij Kruitbosch ingezet kunnen worden. Zo houd je je kennis up-to-date en werk je altijd met de nieuwste technieken.

Waar je terecht komt

Kruitbosch heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld van groothandel in fietsen en accessoires tot retailpartner voor fietsspeciaalzaken. Bij alles wat ze doen stellen ze de consument centraal.

“De consument blij maken met mooie fietsproducten: dat is ons doel. Vanuit onze kernwaarden ‘betrokken’, ‘betrouwbaar’ en ‘dynamisch’ zijn we altijd bezig met het verbeteren van de kwaliteit van onze producten, diensten en medewerkers. Onze passie voor fietsen en sportiviteit is de verbindende factor in ons bedrijf.”

Inmiddels werken er 200 medewerkers en staat de derde generatie Kruitbosch aan het roer. Het bedrijf is uitgegroeid tot een toonaangevende leverancier in de tweewielerbranche in Nederland en België. Voor alles wat met fietsen te maken heeft zijn zij het aangewezen bedrijf.

Dit neem je mee

Naast natuurlijk (senior) kennis van Java zijn we op zoek naar een developer die ook kennis heeft van Intershop. Verder vragen we het volgende;

 • Je hebt een afgeronde Hbo-opleiding
 • Je hebt bij voorkeur 5 tot 7 jaar ervaring in een vergelijkbare functie
 • Gedegen kennis van Intershop
 • Ook ben je bekend met React, Bamboo, Jenkins, Gradle, Azure, AzureSQL, DevOps, Linux VM’s, Bitbucket
 • Je bent een analytisch sterke persoon met goede communicatieve vaardigheden.
 • Je bent in staat vragen vanuit de business te vertalen naar concrete software oplossingen
 • Je komt met nieuwe ideeën, benaderingen en oplossingen en je bent in staat je collega’s hierin mee te nemen

Dit bieden we

We bieden sowieso een fijne werkplek in een hecht team! Kruitbosch kenmerkt zich als een informeel en nuchter bedrijf.

 • Goed salaris o.b.v. kennis en ervaring
 • Fulltime baan, maar 32uur is ook bespreekbaar
 • Kruitbosch betaalt 100% de pensioenpremie voor de medewerkers.
 • Mogelijkheid voor zelfontwikkeling d.m.v. events en opleidingen/trainingen
 • Hulpmiddelen voor de uitvoer van je functie, waaronder in ieder geval een laptop.
 • Reiskostenvergoeding, ook wanneer je binnen een straal van 10km woont en op de fiets komt!
 • Darten, tafelvoetbal, fiets- en mountainbiketochten, een voetbaltoernooi, hardlopen, een zomerbarbecue, een kerstborrel… bij Kruitbosch houden ze van gezelligheid én sportiviteit!

En nu?

Wij zijn razend benieuwd naar jou! Geef ons tenminste één goede reden waarom wij jou niet mogen missen. Stuur dit aangevuld met je CV t.a.v. Paulien naar werkenbij@kruitbosch.nl of vul onderstaand formulier in.

Solliciteren

Vragen over de vacature?

Neem contact op met Paulien Reitsma.
paulien@kruitbosch.nl

Vragen over de vacature?