HR Business Partner

HBO+ / WO
Zwolle

verbindend - Agile – drive

Functieomschrijving
Betrokken, betrouwbaar en dynamisch. Dat zijn de waarden die voorop staan binnen Kruitbosch. Vanuit die bedrijfscultuur wordt er veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van de medewerkers. Er is een breed aanbod voor het volgen van (team)trainingen, er is gewerkt aan eigenaarschap en aan onderlinge feedback. Aspecten die hebben bijgedragen aan waar het bedrijf nu staat, maar om deze ontwikkelingen en professionalisering nog verder te brengen hebben ze jou nodig.  

Jouw doel binnen Kruitbosch? Het leiderschap binnen de organisatie verder laten groeien zodat medewerkers excelleren in hun rol. Jij ziet de kansen, de risico’s en weet wat er voor nodig is om te bereiken dat iedereen kan doen waar hij of zijn goed in is. Je ondersteunt leidinggevende in laten groeien van leiderschap. Hierbij put je uit een grote hoeveelheid HR-tools en modellen, die je creatief en doelgericht inzet. Bij ieder team, elke medewerker en situatie schat jij in wat de juiste aanpak is. Wat is de behoefte van deze manager? Hoe wordt er samengewerkt? Hoe verloopt een teamoverleg? Vragen waar jij je op richt en coachend mee aan de slag gaat. Je onderhoudt de School of Kruitbosch. Samen met de leidinggevenden zet je ontwikkeltrajecten voor medewerkers op.

Je hebt een natuurlijke interesse in bedrijfskundige aspecten en begrijpt de grote diversiteit aan werkzaamheden en processen binnen het bedrijf. Je snapt de problematieken waar managers en teams tegen aan lopen, zowel op commercieel als op proces- en planmatig vlak. Vanuit dat begrip spar je met het  directieteam en managers en denk je kritisch en prikkelend met hen mee over groei, efficiëntie, teamontwikkeling en de verschillende rollen die er zijn.

Uiteraard ben en blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen en trends in je vakgebied en vertaal je dat naar intern beleid. Met twee HR-medewerkers in jouw team ontwikkel, professionaliseer en automatiseer je de processen aan de menskant van het bedrijf. Met jouw krachtige visie richt je je onder andere op arbeidsvoorwaarden, vitaliteit, SCRUM, en het Agile maken van de organisatie. Tegelijk weet je goed op welk expertisegebied je externe personen moet inschakelen. Je kent, ontwikkelt en gebruikt je netwerk in de opties voor het trainingsaanbod en in contacten met onderwijsinstellingen voor stagiaires/studenten. Je rapporteert aan de Algemeen Directeur.

Functie-eisen
Je hebt een opleidingsachtergrond, op hbo+ of wo-niveau, in de richting van arbeids- en organisatiepsychologie of bedrijfskunde met specialisatie HR. Je hebt ervaring als intern EN extern (HR)adviseur, waardoor je veel verschillende bedrijven en klant & leveranciers van dichtbij hebt gezien. Je bent aantoonbaar maatschappelijk betrokken.

Persoonskenmerken
Je bent een authentieke, verbindende persoonlijkheid. Je hebt passie voor de groei en ontwikkeling van zowel mensen als organisaties. Daarin heb je een duidelijke visie en ben je ambitieus, maar altijd met als doel om samen verder te komen. Je zoekt continu naar mogelijkheden in de ontwikkeling van medewerkers in aansluiting op de business. Je denkt niet in status of macht, maar maakt vanuit gelijkwaardigheid gemakkelijk contact met mensen ongeacht hun functie. Je straalt vertrouwen uit en mensen vinden het prettig om hun verhaal met jou te delen.

Je hebt een hoge mate van sensitiviteit en intuïtie om aan te voelen wat nodig is, de tact om dat bespreekbaar te maken en de flexibiliteit en creativiteit om out-of-the-boxoplossingen te bedenken. Je durft te staan voor je mening en maakt stevige en duidelijke keuzes als dat nodig is. Je houdt de kernwaarden van Kruitbosch in het oog en neemt de medewerkers daarin mee.

Vanuit nieuwsgierigheid, interesse en een goed ontwikkeld abstractieniveau heb je snel begrip voor de verschillende processen en belangen die kunnen spelen. Je bent in staat om vanuit een helikopterview te denken en daardoor zie je waar de mogelijkheden tot verbetering liggen en wat de gevolgen van een ontwikkeling zijn. Je vertaalt dit naar concrete plannen en werkt daarbij gestructureerd en planmatig.

Interesse

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.

Als HR-afdeling hebben we veel contact met alle afdelingen en diverse collega’s, we staan midden in de organisatie. Geen enkel gesprek is hetzelfde, daar haal ik veel energie uit.

Linda Kragt, Secretaresse P&O