Van huis naar kinderdagverblijf en van tv-studio naar een spannende wedstrijd; voetbalanalist Ronald de Boer verplaatst zich tegenwoordig slim. Hij rijdt namelijk op een unieke SmartBike. De Boer nam de bijzondere e-bike van Cortina in ontvangst bij Bink Tweewielers in Amstelveen. Ronald de Boer: “Knappe dief die er nu nog met mijn mooie Cortina vandoor durft te gaan!”

Als eigenaar van de elektrische Cortina SmartBike hoeft Ronald de Boer vanaf nu niet bang te zijn dat zijn fiets voor zijn woning in Amsterdam gestolen wordt. Dankzij de ingebouwde chip en de koppeling aan een app op zijn smartphone, kan De Boer namelijk altijd de actuele locatie van zijn e-bike zien. Bovendien kan hij een virtueel hek om zijn fiets plaatsen, zodat hij een push notification op zijn smartphone krijgt als iemand zijn fiets verplaatst. “Ook ideaal: ik kan vanaf de bank kijken of de accu morgen nog vol genoeg is om naar de Arena te fietsen”, aldus een enthousiaste De Boer.

Samen met studenten van de TU Delft, Tracefy, is fietsmerk Cortina twee jaar bezig geweest met de ontwikkeling van de SmartBike. “De fiets is zeker niet alleen een anti-diefstalproduct”, benadrukt Niels Penning van Tracefy. “Je kunt bijvoorbeeld ook het aantal gereden kilometers en verbrandde calorieën bijhouden. De app geeft meldingen dat de accu opgeladen moet worden of wanneer je e-bike een servicebeurt nodig heeft. Deze features zullen in de toekomst nog verder uitgebreid worden.”

Ronald De Boer

Kick-off van de SmartBike-pilot
Met de overhandiging van de Cortina SmartBike aan Ronald de Boer is officieel het startsein gegeven voor de kick-off van de SmartBike-pilot van Cortina. Het fietsmerk heeft 100 SmartBikes laten maken en die worden de komende weken uitgeleverd aan de 100 deelnemers van de pilotgroep. 

maandag 21 maart 2016