Als eerste fietsfabrikant ter wereld heeft Cortina een elektrische fiets voor kinderen vanaf 8 jaar ontwikkeld. De Cortina E-U4 Transport Mini is voor jongens en meisjes verkrijgbaar in 24 inch en 26 inch.

Wat is de Cortina E-U4 Transport Mini?
De E-U4 Mini is de eerste elektrische fiets voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar. De e-bike is gebaseerd op het populaire U4 Mini-model van Cortina en verkrijgbaar in 24 inch en 26 inch. De e-bikes zijn uitgerust met een Nexus 3 naaf met terugtraprem en een extra rollerbrake voor. Voor jongens verkrijgbaar in de kleur Black Matt en voor meisjes in de kleur Greeny. De fiets is -net als de volwassen Cortina e-bikes- uitgerust met een stille en krachtige voorwielmotor en een 36V-accu. De fiets kan maximaal 25 km per uur.

Wat kost de Cortina E-U4 Transport Mini?
De Cortina E-U4 Transport Mini gaat €1099 kosten. Dit is inclusief een 300 Wh-accu en een normale lader. Het is ook mogelijk om een grotere accu (400 Wh of 500 Wh) bij de E-U4 Transport Mini te bestellen. Dit zijn dezelfde accu’s als voor de gewone Cortina e-bikes. Voor een accu met meer vermogen geldt een meerprijs. Er is voor de E-U4 Transport Mini ook een snellader beschikbaar. De kinder e-bikes komen in een gelimiteerde oplage van 200 stuks vanaf juni 2017 op de markt.

E-U4 ZwartE-U4 Groen

Waarom een e-bike voor kinderen?
Cortina ziet in de E-U4 Transport Mini een logische uitbreiding van het productassortiment. Het merk is vier jaar geleden gestart met e-bikes en richt zich daarbij bewust op een jongere doelgroep. De hippe Cortina e-bike-modellen spreken met name jonge vrouwen, scholieren en forenzen aan. En nu dus kinderen van 8 t/m 12 jaar. Volgens Brandmanager Wilco Kruitbosch zijn er nog geen andere merken die elektrische fietsen voor deze doelgroep brengen: “Dat andere merken nog geen e-bikes voor kinderen aanbieden, heeft voornamelijk te maken met de snelheid van de fietsen. Maar het reactievermogen van kinderen is veel sneller dan van volwassenen. Wij zien dus geen problemen, alleen maar kansen! Kinderen zijn van nature early adaptors, ze houden van nieuwe dingen. Daarnaast is het een product dat ze dagelijks kunnen gebruiken en kun je er lekker hard mee gaan. Het heeft alle ingrediënten om populair onder kinderen te worden denken wij.”

E-U4 Mini

 

woensdag 29 maart 2017