Het Italiaanse helmenmerk MET lanceert op zaterdag 18 juli twee nieuwe helmen tijdens de Tour de France: de MET Rivale en de MET Manta. Op 18 juli is het de Nelson Mandela-dag. Voor deze dag zijn er speciale helmen ontwikkeld met een uniek design. De renners van het door MET gesponsorde MTN Qhubeka team dragen op deze dag de nieuwe helmen. Na de Tour worden de helmen gesigneerd en geveild. De opbrengsten komen ten goede aan Mandela Foundation.

Niet alleen wordt op 18 juli aandacht geschonken aan de nieuwe MET-helmen, maar ook aan het speciale verhaal achter het Zuid-Afrikaanse team. Team MTN Qhubeka is opgericht in 2007. Qhubeka betekent in Nguni-taal "doorgaan", "vooruitgang" en "verder gaan". De wielerploeg gaat net als elk ander team voor de winst, maar het dient daarnaast ook een maatschappelijk doel. In ruil voor gemeenschapszorg of goede resultaten worden dorpen voorzien van fietsen. Hierdoor gaan kinderen vaker naar school en kunnen ouders sneller werk vinden. De renners uit het team staan een deel van hun winstpremie af om dit doel te ondersteunen. Dankzij de inspanningen van het MTN Qhubeka team hebben inmiddels tienduizenden Afrikaanse ouders en kinderen hiervan kunnen profiteren.

MET Manta (1)

De MET Rivale en Manta zijn eind 2015 beschikbaar via de MET-dealers. Kruitbosch is exclusief distributeur van MET in Nederland.

donderdag 16 juli 2015