Van 6 t/m 8 mei kleurde Nederland roze vanwege de start van de Giro d’Italia in Nederland. Meer dan een half miljoen bezoekers aan het parcours en miljoenen anderen via de televisie zagen de Giro vertrekken uit Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen.

Giro -2016-3

Op zaterdag 7 mei mocht Kruitbosch, op uitnodiging van het Italiaanse helmenmerk MET, de finish bijwonen van de Giro d'Italia in Nijmegen. Samen met een aantal relaties zagen ze vlak voor de finish Marcel Kittel de massasprint winnen. Er was ook succes voor het door MET gesponsorde Team Dimension Data. De Spanjaard Omar Fraile won op de eerste echte beklimming in Berg en Dal de blauwe bergtrui. Na afloop van de race mocht er nog een kijken genomen worden bij de bus van het team.

Team -Dimension -Data -Omar -Fraile

MET sponsort het Team Dimension Data. Dit team steunt Qhubeka, een Afrikaanse stichting die erin gelooft dat met het mobiliseren van mensen met fietsen hun levens beïnvloed kunnen worden als middel voor toegang tot scholing, gezondheidszorg en economische kansen. De missie van het team is dan ook om dit jaar voor 5.000 mensen een fiets te doneren.

Kruitbosch is exclusief verdeler van helmenmerk MET.

woensdag 11 mei 2016