Cortina opent nieuw warehouse in Tsjechië

Cortina groeit uit haar jasje! Om te kunnen blijven voldoen aan de vraag vanuit de markt, heeft de Zwolse fietsfabrikant daarom een nieuw warehouse in het Tsjechische Kopřivnice in gebruik genomen. Gisteren werd de nieuwe opslagruimte, gelegen direct naast de fabriek waar de Cortina-fietsen geproduceerd worden, feestelijk geopend. In het warehouse is plek voor ca. 65.000 fietsen.

Chris en Wilco Kruitbosch, mede-eigenaren van Cortina, waren aanwezig bij de feestelijke opening. Het warehouse is gebouwd om goed aan de (seizoens)vraag naar Cortina-fietsen te kunnen voldoen. In 2014 heeft Cortina meer fietsen dan ooit verkocht, een groei van ruim 25% ten opzichte van vorig jaar. In het laagseizoen wordt er nu meer geproduceerd om in het hoogseizoen optimaal te kunnen leveren aan fietsspeciaalzaken.

Mede-eigenaar Chris Kruitbosch: “We konden in de afgelopen maanden gelukkig goed leveren aan onze klanten. Om ook in 2015 goed te kunnen leveren is de opening van het warehouse een oplossing waar we heel blij mee zijn. Door dit warehouse hebben we meer opslagmogelijkheden waardoor we de seizoensvraag beter aan kunnen. We hadden verwacht te starten met een goed gevuld warehouse, maar door de enorme vraag naar Cortina-fietsen in de afgelopen maanden starten we nu met een zo goed als leeg warehouse. Dat is natuurlijk alleen maar mooi!”.

Cortina-warehouse

Recente cijfers van GFK laten zien dat het marktaandeel van Cortina in de categorie stadsfietsen nu 19% is. Uit de GFK-cijfers blijkt verder dat Cortina marktleider is in het prijssegment €300-€700.

donderdag 11 december 2014