Kruitbosch innoveert tijdens de innovatiedag

11-05-2022

Innoveren is voor Kruitbosch erg belangrijk. Het zorgt voor een gezonde bedrijfscultuur, waar vernieuwing constant aangejaagd wordt. Reinier Tijssen, concept developer bij Kruitbosch, zorgt ervoor dat innovatie steeds meer gaat leven binnen de organisatie. Op donderdag 21 april organiseerde hij de Kruitbosch innovatiedag, waar zowel Kruitbosch collega’s als externe relaties aan deelnamen. Tijdens deze dag stonden megatrends, macrotrends en innovaties voor de wereld van mobiliteit centraal.

Van megatrends naar innovaties

De Kruitbosch innovatiedag begon met een korte kennismaking en introductie met het thema innoveren. Daarna nam Wilco Kruitbosch het woord en gaf hij een trendlezing over de megatrends van deze tijd: versnelde verstedelijking, demografische verandering, klimaatverandering, digitalisering, verschuiving van machten en grondstoffenschaarste. Wilco vertelde na afloop: “ik hoop dat mensen goed naar de wereld gaan kijken: wat gebeurt er vandaag, wat zijn grote veranderingen en welk effect heeft dat op hetgeen waar ik mee bezig ben met mijn werk?”

Gestructureerd brainstormen

De megatrends uit de trendlezing waren het startpunt voor twee brainstormsessies, waarbij de deelnemers opgesplitst werden in drie verschillende teams. Tijdens de eerste sessie dachten de deelnemers na over interessante macrotrends die een gevolg waren van de megatrends. De meest interessante macrotrend werd vervolgens in een tweede sessie verder uitgewerkt tot een concrete pitch. Door op een gestructureerde manier te brainstormen, ontstonden ideeën die aansluiten op de huidige ontwikkelingen. Stan Vriezinga, industrieel ontwerper bij Life & Mobility, vertelt: ideeën bedenken kan iedereen, maar past het dan ook? Innovatie moet een richting hebben.”

Toepasbare ideeën

Het resultaat van de brainstormsessies? Drie pitches die aan het einde van de dag gepresenteerd werden aan algemeen directeur Chris Kruitbosch. Het winnende team kwam met een innovatie die inspeelt op de personeelstekorten. Daarom moeten consumenten onderdelen op een fiets gemakkelijk kunnen repareren. De deelnemers reageerden na afloop positief. Ook Reinier Tijssen is enthousiast na de Kruitbosch innovatiedag: “we hebben heel veel lol gemaakt, maar uiteindelijk heeft deze dag geleid tot hele concrete en toepasbare ideeën waar we echt wel wat mee kunnen. We gaan deze innovatiedag vaker doen.”