Geschiedenis

In 1955 opent E.J. Kruitbosch een grossierderij in fietsen en fietsonderdelen. Samen met zijn zonen Wim en Gerrit Kruitbosch wordt het bedrijf opgebouwd in de Zwolse binnenstad.

Door de groei verhuist Kruitbosch en Zn. in 1973 naar een pand aan de Vondelkade, net buiten het centrum van Zwolle. In 1986 wordt er een tweede bedrijf opgestart in Hoogeveen, waarmee ook de noordelijke provincies bediend kunnen worden.

Het bedrijf blijft maar groeien, het pand aan de Vondelkade in Zwolle is begin jaren ’90 te klein geworden. Om die reden vertrekt Kruitbosch Zwolle in 1993 naar de Marslanden. Ook het pand in Hoogeveen wordt te klein en in 1998 vertrekt ook Kruitbosch Hoogeveen naar een groter pand.

Beide bedrijven zijn ondertussen uitgegroeid tot een organisatie die onderdelen en fietsen levert aan tweewielerspeciaalzaken in heel Nederland en België. De afgelopen jaren zijn Kruitbosch Zwolle en Kruitbosch Hoogeveen steeds intensiever gaan samenwerken. Een fusie van de twee bedrijven is dan ook een logische stap, die in 2008 gemaakt wordt. Sinds februari 2008 is Kruitbosch gevestigd op ‘Hessenpoort’ in Zwolle. Door de samenvoeging is het familiebedrijf nog beter in staat om klanten op een snelle, makkelijke en professionele wijze van dienst te zijn.

In 2015 bestond Kruitbosch 60 jaar. Kruitbosch heeft zich in de laatste jaren ontwikkeld tot partner in retail. Naast het aanbod aan fietsen en onderdelen en accessoires, denkt Kruitbosch met haar klanten mee op het gebied van winkelinrichting, schappenplannen, verkoop en marketing. Fietsmerk Cortina groeit uit tot een internationaal merk met verkoop in Nederland, België en nu ook Duitsland.